tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ε.Ε.Α :«Λύση εδώ και τώρα στο θέμα των απορριμμάτων»

Το Ε.Ε.Α κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών

  27 Ιουνίου 2017
Δελτίο Τύπου
     

 

«Κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες. Λύση εδώ και τώρα στο θέμα των απορριμμάτων»

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και σίγουρα όχι σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, περπατάνε ανάμεσα από βουνά σκουπιδιών, ενώ την ίδια ώρα ο συνδυασμός καύσωνα και απορριμμάτων απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία. Και η οικονομική ζημιά όμως για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι τεράστια, εξαιτίας των επιπτώσεων από τις μίνι χωματερές που έχουν σχηματιστεί σε κάθε επιχειρηματική περιοχή του λεκανοπεδίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση.

Κυβέρνηση, Δήμοι και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οφείλουν να δώσουν άμεσα μία λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα».

Έχουν όλοι την υποχρέωση να προτάξουν το γενικό καλό και να μην εμμένουν σε μετατόπιση ευθυνών και σε φθηνά πολιτικά παιχνίδια. 

Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουν όλοι στην κραυγή αγωνίας του συνόλου των πολιτών και χιλιάδων επαγγελματιών.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Υποστηρίζουμε τη λογική η οποία δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει τον σχηματισμό λόφων από σκουπίδια στους δρόμους.

Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι σε νοσοκομεία ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί κάποια δράση; Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στην οικονομία και τον τουρισμό μας οι εικόνες που προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ας δείξουμε μία φορά ότι είμαστε ικανοί και να επιλύουμε προβλήματα και όχι μόνο να τα προκαλούμε.

 

Από το Ε.Ε.Α.