tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ: Πλήρης ενημέρωση για το ΕΤΕΑ- βίντεο

ενημέρωση για τα προβλήματα που ανταμώνουν οι επαγγελματίες και γενικότερα οι μικρομεσαίοι εργοδότες, με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης

Ευρύτατη ενημέρωση για τα προβλήματα που ανταμώνουν οι επαγγελματίες και γενικότερα οι μικρομεσαίοι εργοδότες, με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) είχαν την τύχη να έχουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΕΑ κατά τη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου 2014. Μετά από πρόσκληση της Διοικητικής Επιτροπής  του ΕΕΑ ο Διοικητής του Ταμείου κ. Αναστάσιος Παπανικολάου και το μέλος του ΔΣ του ΕΤΕΑ και του ΕΕΑ κ. Νίκος Κογιουμτσής  ενημέρωσαν το ΔΣ για όλο το φάσμα των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών του Ταμείου.

 

 

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους επαγγελματίες από τις μεταβολές και τη γραφειοκρατία στην υποβολή των ΑΠΔ και εξήγησε ότι η ενημερωτική συνάντηση γίνεται μετά από έντονο διάλογο και προβληματισμό που δημιουργήθηκε από μια δημόσια διαφωνία γύρω από αυτά τα προβλήματα, ο οποίος εκτέθηκε από το www.eea.gr. Η διαφωνία ήταν μεταξύ του φοροτεχνικού κ. Π. Παντελή και του ΕΤΕΑ, ειδικότερα δε με τον κ. Κογιουμτσή. Οι εξηγήσεις δόθηκαν αμοιβαίως με πρωτοβουλία του ΕΕΑ, και η ενημερωτική επίσκεψη του κ. Παπανικολάου είναι το θετικό αποτέλεσμα.

 

 

Ο κ. Παπανικολάου ενημέρωσε για τις νέες ρυθμίσεις εκσυγχρονισμού των αρχείων και των δοσοληψιών του Ταμείου με τους εργοδότες και τους εργαζομένους ενώ σε πολλές περιπτώσεις η συζήτηση επεκτάθηκε και σε γενικότερα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Παπανικολάου είπε ότι ετοιμάζεται σχέδιο ενός ταμείου το οποίο μέσα στο Φθινόπωρο θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο.

 

Με επίκεντρο της ενημέρωσης στάθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου να περάσει σε εκσυγχρονισμό και επανασχεδιασμό των εργασιών, όπως:

  • Την άμεση πληροφόρηση των ασφαλισμένων για το που βρίσκεται η ασφάλισή τους

  • Την πληροφόρηση των εργοδοτών για τις οφειλές, και τις νέες διαδικασίες συναλλαγών με το ταμείο,

  • Την υποβολή των ΑΠΔ,

  • τη ρύθμιση των χρεών,

  • την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών,

  • την ενσωμάτωση διαδικασιών αυτό-βελτίωσης,

  • τον εκσυγχρονισμό των εποπτικών μηχανισμών,

  • τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την αύξηση των εσόδων,

  • την ενεργητική διαχείριση των στοιχείων του Ενεργητικού και του Παθητικού του Ισολογισμού

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Κογιουμτσής αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης του ΕΤΕΑ και δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαφωνία ως προς αυτό. Η ώριμη σκέψη και οι συναντήσεις που έγιναν μεταξύ ΕΕΑ  και ΕΤΕΑ, οι εξηγήσεις δόθηκαν για τις διαφορετικές αντιλήψεις πάνω στις αλλαγές του ΕΤΕΑ και την εντύπωση για την γραφειοκρατία που αρχικά προβλημάτισε τους φοροτεχνικούς και τώρα προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες ενημέρωσης του ασφαλιστικού βίου στο ταμείο βοηθάνε στην γρήγορη απόδοση των συντάξεων.

 

 

Δείτε την ομιλία του κ. Παπανικολάου

 

Η παρέμβαση του Ν. Κογιουμτσή

 

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος μέσα απο τον οποίο δόθηκαν εξηγήσεις και διευκρινισεις για πολλά προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες για το ΕΤΕΑ αλλά και γενικότερα της κοινωνικης ασφάλισης.