14/09/2017 | 11:19
ΕΕΑ – ΣΕΤΕ: Δράσεις για τον τουρισμό
  • ΕΕΑ – ΣΕΤΕ: Δράσεις για τον τουρισμό
  • ΕΕΑ – ΣΕΤΕ: Δράσεις για τον τουρισμό

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννη Ρέτσο συναντήθηκε, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το μέλος του ΔΣ κ. Νίκο Γρέντζελο, το Νομικό Σύμβουλο κ. Μηνά Βαρτανιάν και τη Διευθύντρια του ΕΕΑ κα Αικατερίνη Ράντη.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση για τις δράσεις κάθε φορέα και τα κοινά προβλήματα του τουρισμού, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

 

Από πλευράς του ο κ. Ρέτσος ενημέρωσε για τις δράσεις του ΣΕΤΕ ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν και να αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό, για την ποιότητα των ξενοδοχείων, των υπηρεσιών τους και γενικά τη διαχείριση της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης.

 

Σημειώνουμε ότι ο ΣΕΤΕ εκπροσωπεί τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων και σκοπός του είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύει την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία του τουρισμού παρεμβαίνοντας στην Κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Προωθεί δε τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στηρίζοντας τις επιχειρηματικές δράσεις και τις συνεργασίες μεταξύ των επιμέρους κλάδων του τουρισμού και μεταξύ τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας.

 

 

Από πλευράς ΕΕΑ ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε για τις δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σε διάφορους τομείς, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα για τη στήριξη του τουρισμού. Εξέθεσε την θέση για το ωράριο και τις Κυριακές, επισημαίνοντας την ανάγκη της οριοθέτησης των πραγματικά τουριστικών περιοχών, ιδίως στα κέντρα πόλεων, όπου θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν τον τουρισμό. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο ΣΕΤΕ.

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα με τους οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ιδίως μετά τα θέματα που δημιουργήθηκαν με την ΑΕΠΙ, τονίζοντας ότι αυτή η πανσπερμία φορέων είσπραξης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες και στις τουριστικές επιχειρήσεις και το λογικό είναι να δημιουργηθεί ένας εισπρακτικός οργανισμός  ώστε να γνωρίζουν οι υπόχρεοι τις συνολικές υποχρεώσεις τους. Θα μπορούσαν ακόμη και τα επιμελητήρια με την οργάνωσή τους σε όλη τη χώρα να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Πρόβλημα για τους επαγγελματίες είναι επίσης και οι χρεώσεις των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών και θα πρέπει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου για ειδικές συμβάσεις χαμηλής τιμολόγησης με τις επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούν.

 

ΣΒ

Tags: Τουρισμός – Ξενοδοχεία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1853 φορές

Σχετικές Ειδήσεις