30/07/2018 | 05:00
ΕΕΑ: Συνάντηση με τους δημάρχους Ραφήνας & Μαραθώνα–βίντεο
ΕΕΑ: Συνάντηση με τους δημάρχους Ραφήνας & Μαραθώνα–βίντεο

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

«Καλέσαμε, με επιστολή μας, όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδος να δώσουν τη βοήθεια τους στις επιχειρήσεις για να βοηθήσουμε τόσο στην αποκατάσταση των μαγαζιών όσο και στην ανοικοδόμηση της περιοχής»

 

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας πιστό πάντα στην κοινωνική διάσταση της αποστολής του, αμέσως μόλις σημειώθηκαν οι πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 Ιουλίου 2018, ανέλαβε πρωτοβουλία ενίσχυσης των επαγγελματιών που επλήγησαν στις περιοχές αυτές. Προς τούτο, αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές που υπάγονται στους δήμους Ραφήνας και Μαραθώνας και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Ευάγγελο Μπουρνούς και Ηλία Ψινάκη αντίστοιχα, καθώς και με πολλούς επιχειρηματίες.

 

 

 Οι δήμαρχοι εξ αρχής ξεκαθάρισαν ότι η ανάπτυξη ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στο οποίο υπάγεται και η πρωτοβουλία του ΕΕΑ κάλυψε αμέσως τις άμεσες ανάγκες σε είδη ρουχισμού, τροφίμων και αίματος. Αυτό που τώρα ήταν ανάγκη να δοθεί ήταν η βοήθεια σε χρήμα ώστε να μπορεί να εξειδικευθεί η βοήθεια σε αντικείμενα που δεν μπορεί να καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως η αποκατάσταση υποδομών στους δήμους και στις επιχειρήσεις.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε την απόφαση του Επιμελητηρίου να διαθέσει ως άμεση βοήθεια ύψους 50.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν για κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, ενώ θα προχωρήσει, σε δεύτερη φάση, σε πρόσθετη βοήθεια. Όπως είπε «στόχος μας είναι, πέρα από τη βοήθεια στους δήμους για τρόφιμα, φάρμακα κλπ, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αποκατασταθούν και να δουλέψουν. Αν επιτευχθεί αυτό θα έχουμε γενικότερα θετικά αποτελέσματα. Καλέσαμε, με επιστολή μας, όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδος να δώσουν τη βοήθεια τους στις επιχειρήσεις για να βοηθήσουμε τόσο στην αποκατάσταση των μαγαζιών όσο και στην ανοικοδόμηση της περιοχής. Θα διαθέσουμε δωρεάν όσους εμπειρογνώμονες χρειάζεται η περιοχή για την αποτίμηση των ζημιών. Μέσα στη φροντίδα μας είναι και παρέμβαση προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για την άμεση απόδοση αποζημιώσεων όσων είναι ασφαλισμένοι.»

 

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους εξέθεσαν την τραγικότητα της κατάστασης, το μέγεθος της ανθρωπινής τραγωδίας και της υλικής καταστροφής, το δράμα των ανθρώπων που έμειναν έκθετοι αναζητώντας τους νεκρούς τους, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν πλέον ούτε σπίτι να μείνουν. Έγινε διεξοδικότερη συζήτηση για τις επιχειρήσεις που κάηκαν και ακολούθησε αυτοψία από την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ.

 

Από την επαφή με τους δημάρχους αλλά και από τα νεώτερα στοιχεία που συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο τραγικός απολογισμός έχει ως εξής:

 

  • 91 νεκροί και ο αριθμός δεν έχει κλείσει, οι 59 ταυτοποιημένοι

  • 25 αγνοούμενοι.

  • Εκατοντάδες τραυματίες

  • 2.488 καμένα σπίτια

  • 1.800 αυτοκίνητα πληγέντα, 380 κατεστραμμένα

  • 25 καμένες επιχειρήσεις (+ 6 στην Κινέττα)

  • 12.760 στρέματα στάχτη

 

 

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, περιόδεψε σε όλα τα σημεία που η πυρκαγιά κτύπησε τις επιχειρήσεις, συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες, άκουσε τις δραματικές διηγήσεις τους και ανίχνευσε τις ανάγκες που έχουν για να ορθοποδήσουν.

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενώ τον συνόδευαν ο Α’ Αντιπρόεδρος, Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ’ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης, Παναγιώτης Παντελής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της Αστικής Εταιρείας "Ερμής ΕΕΑ" και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, Δημήτρης Βαρδακώστας, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Ζηκόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γεώργιος Γκόντζος και Βασίλειος Καρναχωρίτης.

 

 

Β

Tags: ΕΕΑ, Καιρός, Κοινωνία, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1228 φορές

Σχετικές Ειδήσεις