tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ: Συνεργασία με εταιρεία για την ενημέρωση των δανειοληπτών μελών

Δάνεια - Τράπεζες: Yπάρχει λύση, Ενημερώσου, Διεκδίκησε, Κέρδισε

Δάνεια – Τράπεζες: Yπάρχει λύση, Ενημερώσου,  Διεκδίκησε,  Κέρδισε
   
Η  Διοικητική επιτροπή του Ε.Ε.Α., αποφάσισε  να συνεργαστεί με την επιχείρηση συμβούλων Optisoft με σκοπό την παροχή συμβουλών προς τα μέλη του ΕΕΑ, πάνω σε θέματα τραπεζικών δανείων.
 
 Η παροχή αυτή θα δίδεται εντελώς δωρεάν.
 
Αναφορικά με την κρίση δανείων, η εταιρεία δίνει την εξής αρχική γενική πληροφόρηση.
 
Το 2007, τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Στην παγκόσμια οικονομία  κυριαρχούσε η υψηλή ρευστότητα και οι χαλαρές πιστωτικές συνθήκες, ενώ οι διαχειριστές  της ελληνικής  οικονομίας με την υιοθέτηση του ευρώ είχαν  δημιουργήσει σημαντικές προσδοκίες ανάπτυξης της. Η υπεραισιοδοξία είχε ως αποτέλεσμα την  γενικευμένη υποεκτίμηση του πιστωτικού και άλλων κινδύνων, με συνέπεια τη χαλάρωση των κριτηρίων δανεισμού και τη δημιουργία σύνθετων πιστωτικών εργαλείων και σχημάτων. Οι αρχές δεν έδωσαν έμφαση στη μακροπροληπτική εποπτεία, η οποία εστιάζει στους συστημικούς κινδύνους, καθώς και τις διασυνδέσεις και αλληλεξαρτήσεις μεταξύ χρηματοπιστωτικών αγορών και πραγματικής οικονομίας.
 
Η κατάληξη των προαναφερόμενων χειρισμών όρισε τη  μεγάλη εξάρτηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τον τραπεζικό δανεισμό,  και την σταδιακή συρρίκνωση  της όποιας κεφαλαιακής επάρκειας διέθεταν.
 
Η κλιμακωτή φορολόγηση των Φυσικών και Νομικών Προσώπων που ακολουθήθηκε, προστίθεται στην παραπάνω τακτική.
 
Τα τελευταία έτη το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας, έναν ανελέητο  "στραγγαλισμό" της κάθε οικονομικής δραστηριότητας, με τα νοικοκυριά να υφίστανται συνεχή μείωση στο διαθέσιμο εισόδημά τους και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται στην δίνη της μηδενικής ρευστότητας και όλοι να καλούνται να καλύψουν τις  δυσανάλογες  πλέον δανειακές και  φορολογικές τους υποχρεώσεις. 
 
Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες μπορούμε να μιλούμε για υπερδανεισμό και υπερφορολόγηση, καταστάσεις που επιτείνουν το πρόβλημα και οδηγούν, ακολούθως, σε αδυναμία του δανειολήπτη και φορολογουμένου να καταβάλει τις τραπεζικές και φορολογικές οφειλές του, με δυσμενείς συνέπειες για την οικογενειακή, την επαγγελματική και κοινωνική του ζωή.
 
Η βιωσιμότητα της ιδιωτικής οικονομίας,  των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, κάθε τύπου οικονομικής δραστηριότητας, στο παρόν δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας, εξαρτάται από την  στρατηγική  διαχείριση  των οικονομικών τους, και την χρηστή αναδιάρθωση των δανειακών τους συμβάσεων με σύγχρονες τεχνικές και μοντέλα διαχείρισης, προσβλέποντας στην αποτελεσματικότητα και την σταδιακή αποκατάσταση   άντλησης   ρευστότητας, στην εξυγίανση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας, στην βελτίωση της Πιστοληπτικής ικανότητας, γνωρίζοντας  πολύ καλά τις υποκείμενες αξίες της παρούσας ασθενικής αγοράς.
 
Η άγνοια των επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών να  αντιμετωπίσουν την τρέχουσα αβεβαιότητα,  ενισχύεται από  τον φόβο και την ανασφάλεια, δύο ισχυρά συναισθήματα, τα οποία τους αναγκάζουν να ενδίδουν σε  διαρκείς πιέσεις που πολλές φορές τους ασκούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα και τους οδηγούν με μεθοδικότητα να αναγνωρίζουν δανειακό χρέος με κάθε είδους υπερχρεώσεις που είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τους δανειολήπτες, αφού δεν διαθέτουν, ούτε την γνώση ούτε τα εργαλεία προκειμένου να τις διαχωρίζουν και να τις υπολογίζουν με ακρίβεια, με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται σε οποιαδήποτε πρόταση, η οποία τους στερεί κάθε προοπτική ανάκαμψης, κατακερματίζοντάς τους σταδιακά.
 
Με τον τρόπο αυτό υποεκτιμούν τον κίνδυνο και μεταφέρουν το πρόβλημα σε μεταγενέστερο χρόνο, πολλές φορές εν αγνοία τους, με επαχθέστερους όρους και με αναγνώριση χρέους, συνεχώς αυξανόμενου, πέραν όμως του πραγματικά οφειλόμενου και μη συνεκτιμώντας  την  παρούσα οικονομική κατάσταση τους (περιουσιακή, εισοδηματική, κ.ά), αξιοποιώντας  ελάχιστα ή καθόλου τα διαθέσιμα διαπραγματευτικά μέσα.
 
 
Η Optisoft μπορεί να δώσει πληροφορίες στους επαγγελματίες που αφορούν τις τραπεζικές συμπεριφορές και πρακτικές σε βάρος των δανειοληπτών, τα στοιχεία των δανείων, το νομικό πλαίσιο, τις δυνατότητες του επαγγελματία να υπερασπίσει τα συμφέροντά του, τις λύσεις που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση, τις δυνατότητες μείωσης του κόστους δανεισμού, την απομειωση του χρέους κ.α.
 
 
Για την κατανόηση των  παραπάνω και ενημέρωση όλων των μελών θα διοργανωθούν από την εταιρεία Ενημερωτικές Ημερίδες με θέμα:
 
 Δάνεια – Τράπεζες : Yπάρχει λύση, Ενημερώσου,  Διεκδίκησε,  Κέρδισε.
 
Στο τέλος κάθε ημερίδας θα παρέχεται δωρεάν προσωπική ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο μέλος, από ομάδα εισηγητών που θα αποτελείται από τραπεζικό και οικονομικό σύμβουλο, και δικηγόρο.
 
Θα δημιουργηθεί site  για :
Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις.
Ενημέρωση επί Τραπεζικών Θεμάτων, Ν.4224/2013 Κώδικας Δεοντολογίας (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ),  Ν.4336/2015 (Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά), Τραπεζική Οικονομική, Επικαιρότητα εξελίξεων των προσκείμενων θεμάτων, με την χρήση του διαδικτύου, σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, απ΄ευθείας μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης ή  δια μέσου των Επιμελητηρίων.
Ηλεκτρονική καταχώριση στοιχείων για  δάνεια, χρέη σε Εφορία,  ασφαλιστικά ταμεία, Ακίνητη περιουσία, Έσοδα και Έξοδα, για ατομική ή εταιρική συμβουλευτική υποστήριξη. 
 
Η Optisoft  έχει κάνει ημερίδες ενημέρωσης σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους και Επιμελητήρια.  
 
Για την Optisoft
Ντάβος  Γεώργιος
Γενικός Διευθυντής
 
Επικοινωνία:
Optisoft
Ελ.Βενιζέλου 182, 175 63 Π.Φάληρο
Τηλ: 210 93 74 470-2             Fax: 210 93 74 172            Mob: 6944 263 869