tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ: “Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας”

Μια νέα δράση στα πλαίσια του ΕΣΠΑ που ανέλαβε το ΕΕΑ για λογαρισμό των μελών του

Παρουσιάστηκε στο  ΔΣ του ΕΕΑ η δράση που ανέλαβε με τίτλο "Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (δ.τ. COINs)", από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Σύρο Κοσκοβόλη.

 

Κατά τη παρουσίαση έγινε διάλογος με αναλυτικές διευκρινήσεις πάνω στο πρόγραμμα και στις ωφέλειες που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα δίκτυα.

 

Όλη η διαδικασία του προγράμματος παρουσιάστηκε σε μορφή Power Point  .

 

Η βασική ενημέρωση που έγινε στο ΔΣ έχει ως εξής:

 

Εγκρίθηκε  η πρόταση, με κωδικό MIS 464754  και τίτλο "Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας που κατέθεσε το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με προϋπολογισμό 920,805.04€ στην  ΕΔΑ του Δήμου της Αθήνας και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής" που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας με το έργο Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας  Coopetitive Open Innovation Networks –  “COINsστοχεύει:

 

  • να αποτελέσει ένα < Κόμβο > για την προώθηση της Καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέλη του ώστε να αξιοποιήσουν όλο το δυναμικό τους για την προσαρμογή στις  αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητάς τους, αξιοποιώντας τις σύγχρονες βέλτιστες πρακτικές με έμφαση στην καινοτομία .
  • να  προωθήσει μια νέα  κουλτούρα Καινοτομίας και συνεργασίας στους επιχειρηματίες και τα στελέχη των μικρών  επιχειρήσεων τόσο σε παραδοσιακούς κλάδους, όσο και σε  της Αθήνας
  • να συμβάλει στην να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και συγκεκριμένα:
    • να παρέμβει στις στοχευμένες αγορές και στις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στους παραδοσιακούς κλάδους με εισαγωγή καινοτόμων νέων τεχνολογιών -διεργασιών, όσο και στους κλάδους νέων Τεχνολογιών Εθνικής προτεραιότητας.
    • να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους κλάδους -τμήματα προτεραιότητας των μελών του,
    • να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε επιλεκτικά ορισμένες υπηρεσίες Καινοτομίας όπως:
    • Ενημέρωση –Ευαισθητοποίηση –Παρότρυνση για τη δημιουργία Κουλτούρας Καινοτομίας στους επιχειρηματίες και τα στελέχη των ΜμΕ.
    •  Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Καινοτομίας στην επιχείρηση , όπως οι Τεχνοδιαγνώσεις σε επιχειρήσεις και η εξατομικευμένη Συμβουλευτική μέσω Help line, Προσωπικές Συναντήσεις και Επισκέψεις σε επιχειρήσεις , κλπ.
    • Υποστηρικτικές υπηρεσίες σε θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας , Χρηματοδοτικών εργαλείων , Πνευματικής & Διανοητικής –Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικών Συνεργασιών Β2Β , διοργάνωση Εκδηλώσεων Τεχνομεσιτείας και Θεματικών Eργαστηρίων κλπ).
    • Ανάπτυξη αυτοματοποιημένων πληροφοριακών εργαλείων και υπηρεσιών webbased για την υποστήριξη των παραπάνω.