tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΘ: Λύση στα POS στα σχολικά κυλικεία μετά από παρέμβασή μας

Όπως αναφέρει το ΕΕΘ, οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου ισχυρίστηκαν ότι από λάθος εξέδωσαν την συγκεκριμένη απόφαση και σύντομα θα τη διορθώσουν.

"Συγγνώμη λάθος" απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών και παίρνει πίσω την απόφαση του να επιβάλει την λειτουργία τερματικών POS στα σχολικά κυλικεία, μετά από παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το ΕΕΘ, οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου ισχυρίστηκαν ότι από λάθος εξέδωσαν την συγκεκριμένη απόφαση και σύντομα θα τη διορθώσουν.
Την παραδοξότητα αυτή είχε καταγγείλει την προηγούμενη Δευτέρα το Επιμελητήριο, μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκε από μέλη του, που ασχολούνται σε σχολικά κυλικεία. 
Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης "σήκωσε το θέμα" με πολλές παρεμβάσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που σχολίασαν με δηκτικό τρόπο την απόφαση του υπουργείου. Η πίεση που ασκήθηκε έκανε τους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών να δηλώσουν τα περί λάθους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ προς τον κ. Τσακαλώτο, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!».