11/05/2017 | 16:08
ΕΕΘ: Θετικές οι αλλαγές στον ΟΑΣΘ, αλλά χρειάζονται διευκρινίσεις
ΕΕΘ: Θετικές οι αλλαγές στον ΟΑΣΘ, αλλά χρειάζονται διευκρινίσεις

Θετικό στην προώθηση αλλαγών στη λειτουργία των συστήματος αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αρκεί να καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις και ασφαλιστικές δικλείδες, τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, με την ευκαιρία της χθεσινής ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων της πόλης από τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

 

Το ΕΕΘ, που εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Γιώργο Ηλιάδη, τονίζει ότι απαιτούνται περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νέου φορέα. Το νέο σχήμα θα πρέπει να δομηθεί με βάση το ιδιωτικοοικονομικό πρότυπο, κάτω όμως από σοβαρό δημόσιο έλεγχο. «Έχουμε πικρή πείρα από το κράτος όταν παριστάνει τον επιχειρηματία. Συνεχώς παράγει ελλείμματα, είναι ανίκανο να οργανώσει σωστά μία δουλειά, υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που αποτελούν πολυτέλειες για μία κοινωνία στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε ο κ. Ζορπίδης.

 

Παράλληλα, το ΕΕΘ εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Σπίρτζη να ενημερώσει τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και να ζητήσει την εμπλοκή τους στο νέο φορέα των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, κάτι που θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.       

Tags: Επιμελητήρια-Σωματεία-Σύλλογοι, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 837 φορές

Σχετικές Ειδήσεις