tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΘ:Αποκλεισμός σοβαρών φορέων από το διάλογο για αστικές συγκοινωνίες

"καλούνται σε διαδικασία διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου"

Για αποκλεισμό, από τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, όλων των σοβαρών φορέων της Θεσσαλονίκης από τον διάλογο για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες κάνει λόγο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την εντονότατη ενόχλησή του.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, είπε ότι είναι άκρως προσβλητικό για την πόλη να καλούνται σε διαδικασία διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου, όπως κρατικοί οργανισμοί και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, να αποκλείονται γνήσιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας και φορείς που έχουν γνώση και εμπειρία του θέματος, που θα μπορούσαν με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν με θετικές ιδέες.

«Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να καλέσει άσχετα πρόσωπα αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν ενδιαφέρεται για να καταλήξει σε ένα ορθό σχέδιο αλλά απλώς σε ένα αρεστό σχέδιο ως προς τις πολιτικές του επιδιώξεις», υποστήριξε ο κ. Ζορπίδης.