tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

EEΘ:Φεστιβαλ Τουρισμού 2016

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία αναγέννησης, μετά από δύο χρόνια παύσης, του Φεστιβάλ Τουρισμού...

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία αναγέννησης, μετά από δύο χρόνια παύσης, του Φεστιβάλ Τουρισμού, με σκοπό την ….προθέρμανση της τουριστικής κίνησης πριν την έναρξη της θερινής σεζόν και την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Το Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 ανοίγει για επαγγελματίες, επισκέπτες και Θεσσαλονικείς την Πέμπτη 26 Μαΐου, αποτελώντας έναν συνδυασμό έκθεσης με καλλιτεχνικές και αθλητικές διοργανώσεις, που θα γίνουν στο χώρο της Νέας Παραλίας, από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου μέχρι το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, μέχρι και τις 29 Μαΐου.

Σε συνέντευξη που δόθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, είπε ότι σκοπός ήταν η τόνωση της κίνησης για τους επαγγελματίες του Τουρισμού αν και τελικώς λίγοι είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι η δαπάνη συμμετοχής τους επιδοτείται από το Ε.Ε.Θ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 ολοκληρώθηκε στο χρόνο ρεκόρ του ενός μήνα αφού η άδεια για τη χρήση του χώρου δόθηκε μόλις στις 21 Απριλίου. Για το λόγο αυτό ακόμη το πρόγραμμα συμπληρώνεται με εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές στο εκθεσιακό μέρος ανέρχονται σε 40, από τις οποίες 15 αφορούν επαγγελματίες. Συμμετέχουν πολλά Επιμελητήρια, που προβάλλουν και τις περιοχές τους, όπως από τη Καστοριά, την Κοζάνη, τη Πέλλα, την Πιερία, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τον Έβρο κ.αλ.

Όπως είπε ο β' αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, επιδίωξη του Επιμελητήριου ήταν, οι πολλές ενέργειες που γίνονται από διάφορους φορείς από τον τουρισμό, να βρούνε έκφραση, μέσω της συνεργασίας φορέων, μέσα από το Φεστιβάλ Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ, υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το ΥΜΑ-Θ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΗΑΤΤΑ, η ΔΕΘ- Helexpo, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η υποστήριξη από μεγάλο αριθμό εθελοντών.

Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης αναφέρθηκε η υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Ελένη Φύκα, τονίζοντας ότι στόχος ήταν η συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών και όχι "μεγάλων" ονομάτων.

Για την οργάνωση του τεχνικού σκέλους του Φεστιβάλ, στοιχεία έδωσε το μέλος της διοίκησης του ΕΕΘ Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και θεματική αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Σοφία Μαυρίδου, τόνισε τη σημασία προβολής της τουριστικής Ελλάδας όπως και της τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, παρά τη δύσκολη συγκυρία, ενώ υποστήριξε τη θέση του κ. Ζορπίδη που είχε πει ότι στα επόμενα χρόνια το Φεστιβάλ, μπορεί να πραγματοποιείται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κάτω από την αιγίδα της Περιφέρειας.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/thessaloniki-anigi-tin-pempti-to-festival-tourismou-2016