tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία βουλευτή των ΑΝΕΛ

Η παρέμβαση ήρθε με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σε κατάθεση το μεσημέρι της Πέμπτης

Η παρέμβαση ήρθε με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σε κατάθεση το μεσημέρι της Πέμπτης

 

Η βουλευτής, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι της προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, καταγγελία που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ  Π. Καμμένος.

 

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και ότι επίσης ο συνομιλητής της, της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

 

Ο κ. Καμμένος αντίστοιχα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος «Υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ» όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος.

 

 

Όλα δείχνουν ότι ανοίγει εκ νέου ο φάκελος «κουμπαράς», δηλαδή η δικαστική διερεύνηση καταγγελιών, περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις οποίες είχε προχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, επικαλούμενος δημοσίευμα. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης κλήθηκε σειρά πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων να καταθέσουν στοιχεία, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι και ο φάκελος μπήκε στο αρχείο.

 

Παράλληλα, η Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε ότι το «γαλάζιο» στέλεχος που επιχείρησε να την χρηματίσει της έστειλε e-mail, στο οποίο αναφέρεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς έχει χρηματιστεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Παναγιώτης Μελάς παρενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή για να διαψεύσει την καταγγελία. Έκανε λόγο για αισχρότητες και ψεύδη, και ζήτησε τα στοιχεία του «γαλάζιου» στελέχους που έστειλε το e-mail στην κ. Ξουλίδου. Προειδοποίησε, δε, για μηνύσεις, κάνοντας λόγο για κακοήθειες και συκοφαντίες.

 

 

Η εισαγγελική παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

 

«Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.»

 

Πηγή : vima.gr