04/09/2017 | 09:00
Εξωδικαστικός: Ο πρώτος μήνας λειτουργίας της πλατφόρμας
Εξωδικαστικός: Ο πρώτος μήνας λειτουργίας της πλατφόρμας

Συνολικά 6.105 επιχειρήσεις επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης στον πρώτο μήνα λειτουργία της, από τις 3 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα λειτουργίας, ενώ 525 χρήστες έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, καταχωρώντας στοιχεία. Οριστικά έχουν υποβληθεί 82 αιτήσεις, οι οποίες έχουν προωθηθεί στους πιστωτές προς εξέταση και διαπραγμάτευση.

 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτής διασυνδέθηκαν με την πλατφόρμα οι τράπεζες, με αποτέλεσμα πλέον τα σχετικά στοιχεία (οφειλές, καταθέσεις κλπ) να καταχωρούνται αυτόματα και όχι από τον χρήστη.

Οι αναβαθμίσεις της πλατφόρμας θα συνεχιστούν, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργικότητά της, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσω του link που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον μηχανισμό.

Tags: Εξωδικαστικός Μηχανισμός Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1574 φορές

Σχετικές Ειδήσεις