tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Έκτακτο.Επανεξετάζεται η μη υποχρεωτικότητα εγγραφής στα επιμελητήρια

Θα συγκροτηθεί μεικτή επιτροπή από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και του υπουργείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο, την επανεξέταση όλου του θέματος

  • Μεγάλη η επιτυχία των κινητοποιήσεων των επιμελητηρίων!

 

Η υπόσχεση που έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ημερίδα των επιμελητηρίων, στις 27/8/2014, για επανεξέταση του όλου πλέγματος της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων, μαζί και της επανεξέτασης της μη υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων από 1.1.2015 σε αυτά, την έκανε πράξη σήμερα, 29 Αυγούστου!

 

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, έθεσε το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας των επιμελητριών και συμφωνήθηκε από κοινού, όπως συγκροτηθεί μεικτή επιτροπή από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και του υπουργείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο, την επανεξέταση όλου του πλέγματος των πόρων  της οικονομικής βιωσιμότητας και του εκσυγχρονισμού του επιμελητηριακού θεσμού. Μέσα στα ζητήματα που θα τεθούν υπό επανεξέταση είναι και η άρση της νομοθετημένης μη υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια.

 

Όπως είναι γνωστό, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος σε συνάντηση με αντιπροσωπεία επιμελητηριακών στις 26 Αυγούστου, όσο και ο κ, Κωνσταντινόπουλος την επομένη, στην ημερίδα των επιμελητηρίων για τη βιωσιμότητα του θεσμού, διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν τη θέση των επιμελητηρίων για άρση της μη υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Ο δε  κ. Κωνσταντινόπουλος υποσχέθηκε να θέσει, σήμερα 29 Αυγούστου, το θέμα στον κ. Δένδια σε καθορισμένη συνάντηση, υπόσχεση που υλοποίησε.

 

Ανακοίνωση του ΕΕΑ

 

– Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια, του Υφυπουργού κου Κωνσταντινόπουλου και αντιπροσωπείας  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια.

Μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Ε.Ε.Α. και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μέσω της επιτυχημένης ημερίδας που συν-διοργανώθηκε για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων και τις καταστροφικές συνέπειες της άρσης της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Δένδιας αποφάσισε να συσταθεί μικτή επιτροπή μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων των επιμελητηρίων, ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις για τη βιωσιμότητα τους.

– Μια από τις προτάσεις που αναμένεται να συζητηθούν είναι η παράταση της υποχρεωτικότητας που αποτέλεσε και την πρόταση που διατυπώθηκε μετά την ημερίδα του Ε.Ε.Α. και του επιμελητηρίου Αρκαδίας.

– Η εξελιξη αυτή δείχνει τις θετικές συνέπειες της ενότητας των επιμελητηρίων που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η λειτουργία τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγιή επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας.

– Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση των εργασιών και της προσφοράς των υπηρεσιών και των 59 επιμελητηρίων της χώρας για μια «επόμενη μέρα»  που θα διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες επιχειρηματικότητας σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς.

– Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση δίνει όλες του τις  δυνάμεις το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας