tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Εκτός ρύθμισης ΟΑΕΕ επαγγελματοβιοτέχνες στη Μαγνησία

Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, αλλά και οι συντάξεις των γονέων τους που καταβάλλονται στις αρχές κάθε μήνα θέτουν επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού Μαγνησίας

Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, αλλά και οι συντάξεις των γονέων τους που καταβάλλονται στις αρχές κάθε μήνα θέτουν επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού Μαγνησίας εκτός ρύθμισης για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ. Επιχειρηματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ρύθμισης είναι υποχρεωμένοι μαζί με τις τρέχουσες εισφορές τους να αποπληρώνουν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταβάλλοντας στον ΟΑΕΕ ποσά της τάξης από 700 έως και 800 ευρώ. Ωστόσο, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν επιτρέπουν την ανάληψη χρημάτων, ενώ δυνατότητα δεν υπάρχει ούτε από τις συντάξεις των γονέων που καταβάλλονται μετά την προθεσμία ρύθμισης.
Πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες οι οποίοι εξασφάλισαν μια οριακή ρευστότητα το περασμένο καλοκαίρι λόγω και της τουριστικής περιόδου και εντάχθηκαν στο καθεστώς ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν σταδιακά από τα οικονομικά βάρη.

 
Ωστόσο, οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν τη ρύθμιση, καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μέχρι το τέλος κάθε μήνα στον Οργανισμό ποσά της τάξης από 700 έως και 800 ευρώ για τις τρέχουσες εισφορές τους και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, διότι αν δεν πληρωθούν και οι δύο υποχρεώσεις χάνεται η διευκόλυνση.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων, αλλά και εξαιτίας των συντάξεων των γονέων τους που καταβάλλονται στις αρχές κάθε μήνα.
Οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση και οδηγούνται σε αδιέξοδο, καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, αλλά δεν μπορούν να έχουν ρευστό στα χέρια τους για να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να μη χάσουν τη δυνατότητα ρύθμισης προς τον ΟΑΕΕ.

 
«Πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) κ. Τρ. Πλαστάρας «προς τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχνών από τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Αρκετοί επιχειρηματίες που πήγαν καλά το περασμένο καλοκαίρι έχουν την οικονομική δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση του ΟΑΕΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων δεν μπορούν να διαθέτουν ρευστό, τη στιγμή κατά την οποία πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν στον Οργανισμό 700 με 800 ευρώ για τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες. Δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις και να ληφθεί υπόψη ότι μέρος του ρευστού που διαθέτουν το χρειάζονται για να ζήσουν οι οικογένειές τους και για τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων. Επιπλέον, δεν μπορούν να αποπληρώνουν ούτε με τις συντάξεις των γονέων τους, καθώς καταβάλλονται στις αρχές κάθε μήνα και προθεσμία ρύθμισης στον ΟΑΕΕ εκπνέει. Είναι άδικο επιχειρηματίες που θέλουν να αποπληρώσουν τρέχουσες εισφορές και ληξιπρόθεσμες οφειλές να χάνουν τη ρύθμιση στον ΟΑΕΕ λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.