tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αποφυλακίστηκαν μετά από πεντέμιση μήνες κράτησης στις τουρκικές φυλακές

Η είδηση μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο Anadolu: οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν από τις 2 Μαρτίου, είναι ελεύθεροι ως την ημέρα διεξαγωγής της δίκης τους. 

Η απόφαση αυτή εξέπληξε ευχάριστα τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών και τις ελληνικές Αρχές, καθώς η έως τώρα στάση των τουρκικών Αρχών και πολύ περισσότερο η όξυνση των διμερών σχέσεων τα τελευταία 24ωρα, δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. 

Στις 17 Ιουλίου, οι δύο στρατιωτικοί είχαν ακούσει για πέμτπη φορά την αρνητική απάντηση των Τούρκων δικαστών στο αίτημα τους για απελευθέρωση και είχαν οδηγηθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, όπου συυμπλήρωσαν 168 ημέρες κράτησης. 

"Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά", ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού στο Twitter.