05/09/2017 | 14:15
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Στηρίξτε τους συνεπείς επαγγελματίες
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Στηρίξτε τους συνεπείς επαγγελματίες
Mε επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, επισημαίνει ότι βασικές προτάσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή.
Έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Καφούνης απευθύνει έκκληση να στηριχθούν οι συνεπείς επαγγελματίες και να εφαρμοστούν άμεσα οι απόλυτα λογικές προτάσεις που κατέθεσε ο Ε.Σ.Α. και αφορούν:
  • Την εκλογίκευση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, εφαρμόζοντας ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων, που θα φθάνει ακόμα και έως το κλείσιμο της επιχείρησης, σε περίπτωση πολλαπλών υποτροπών και όχι στην εξ αρχής επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 10.500 €.
  • Τον διαχωρισμό συνεπών και μη συνεπών επιχειρήσεων, για ελέγχους που αφορούν μικρού εύρους παραβάσεις, με αρχικό στάδιο την «σύσταση» και σε επόμενη φάση την επιβολή προστίμου.
  • Να επεκταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας και σε σημεία που καταγράφεται μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι τα καταστήματα και οι αποθήκες αλλοδαπών, τα παζάρια και οι υπαίθριες αγορές, οι παραλαϊκές καθώς και το προσωπικό εταιρειών που εργάζεται σε έργα στον δημόσιο χώρο.
"Μετά από μια πολυετή καταστροφική περίοδο για όλους τους μικρομεσαίους της χώρας, είναι η στιγμή να σταματήσουμε να στοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και να εφαρμόσουμε μέτρα που θα ανακουφίσουν αυτόν τον πολύπαθο κλάδο της οικονομίας", τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.
Tags: Εμπόριο, Επιχειρηματικότητα Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1255 φορές

Σχετικές Ειδήσεις