tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ενημέρωση ΟΣΕΔΑΕ για την άσκηση του επαγγέλματος των αισθητικών

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών (ΟΣΕΔΑΕ) ενημερώνει σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας, στο οποίο εκφράζονται οι απόψεις της ΟΣΕΔΑΕ:

               

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΣΚΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ;

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΕΔΑΕ, ενημερώνει τους γονείς και τα παιδιά, σχετικά με το επάγγελμα του αισθητικού-κοσμητολόγου.

Επειδή, υπάρχουν πολλές σχολές «Αισθητικής», που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση,

και πολλοί που κάνουν σεμινάρια «Αισθητικής»,  που δίνουν ΔΗΘΕΝ πτυχία,

και πολλοί που κάνουν ψευδο-μαθήματα και  δίνουν  ψευδο-πιστοποιήσεις κι επειδή η αγορά έχει γίνει στην κυριολεξία «μπάχαλο».

Μην εμπιστέυεστε εύκολα, διάφορες, αυτοαποκαλούμενες  «σχολές».

Μην πιστεύετε ότι μ΄ ένα σεμινάριο, μπορείτε να γίνετε αισθητικός.

Ούτε σας δίνει ένα σεμινάριο, το δικαίωμα ν΄ ασκήσετε το επάγγελμα του αισθητικού-κοσμητολόγου.

Το να βάζει πχ, κάποιος βλεφαρίδες, ή να βάζει μια μάσκα, ή να κάνει μασάζ, ή μακιγιάζ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αισθητικός. Αυτά είναι «εργαλεία» των αισθητικών-κοσμητολόγων. Είναι επαγγελματικά δικαιώματα των  αισθητικών-κοσμητολόγων. Τα έχουν σπουδάσει 4 ολόκληρα χρόνια.

Δεν μπορεί να τα κάνει κάποιος, που δεν έχει πτυχίο. Ετσι απλά, επειδή τα είδε ή του τα έμαθαν με μαθήματα κάποιων ωρών.

Ούτε, υπάρχουν ψευδο-ειδικότητες, όπως πχ λεμφοθεραπευτής κλπ

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ;

Μπορεί, ο κάθε πολίτης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σύμφωνα με την εφορία, δεν μπορεί ο ίδιος ν΄ ασκήσει αισθητική. Πρέπει να έχει στο εργαστήριο του, πτυχιούχο αισθητικό-κοσμητολόγο, ΤΕΙ, ο οποίος ονομάζεται υγειονομικά υπεύθυνος και αυτός κάνει τις αισθητικές πράξεις.

Μπορεί ένας απόφοιτος ΙΕΚ, ν΄ ανοίξει εργαστήριο αισθητικής;

 Ο ίδιος ο απόφοιτος ΙΕΚ, με το πτυχίο του ΙΕΚ, δεν έχει το δικαίωμα. Μπορεί όμως σαν επιχειρηματίας. Πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβει πτυχιούχο ΤΕΙ, αισθητικό-κοσμητολόγο.

Όταν στα ΙΕΚ, λένε και υπόσχονται, ότι μπορούν οι απόφοιτοι ν΄ ανοίξουν εργαστήριο, εννοούν, ότι μόνο αν προσληφθεί  πτυχιούχος Αισθητικός-κοσμητολόγος ΤΕΙ, γίνεται.

Γιατί μόνο ο πτυχιούχος αισθητικός-κοσμητολόγος; Γιατί μόνο αυτός μπορεί ν΄ ασκήσει αισθητική;

Γιατί έχει σπουδάσει 4 χρόνια, έχει μπεί στα ΤΕΙ με πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί σαν επάγγελμα Υγείας, γνωρίζει το ανθρώπινο σώμα, έχοντας διδαχθεί δερματολογία, παθολογία, ανατομία και άλλα ιατρικά  μαθήματα, που τον τοποθετούν στους επαγγελματίες Υγείας και μάλιστα στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Είναι γνωστό ότι η Αισθητική αρέσει σε πολλούς. Όμως μην κάνετε πρακτικές, που δεν έχετε σπουδάσει. Η αισθητική, σαν επάγγελμα Υγείας, ενέχει πολλούς κινδύνους και τα λάθη από την κακή άσκησή της διώκεται ποινικά.

Για το ΔΣ της ΟΣΕΔΑΕ

Η πρόεδρος                                            Η γεν. γραμματέας

ΛΕΝΑ ΤΣΙΚΟΥΡΗ                                     ΚΩΝ/ΝΑ ΦΡΑΓΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ