tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ενισχύεται η ρευστότητα στην αγορά

Πρόκειται για έναν βασικό στόχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως υποστηρίζουν ανώτερα τραπεζικά στελέχη.

Πρόκειται για έναν βασικό στόχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως υποστηρίζουν ανώτερα τραπεζικά στελέχη.

 

Μάλιστα σε επανειλημμένες δηλώσεις τους τονίζουν ότι διαθέτουν τα κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν υγιή και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια κάθε μεγέθους, καθώς και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ιδιωτών στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

 

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις η ρευστότητα που θα διοχετεύσουν οι τράπεζες στην αγορά το 2017 σε νέες χρηματοδοτήσεις κυμαίνεται τουλάχιστον γύρω στα 10 δισ. ευρώ.

 

Όπως πάντως επισημαίνεται τόσο στον τομέα του επιχειρείν όσο και στον τομέα των ιδιωτών η υγιής ζήτηση κυμαίνεται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τομέα της στεγαστική πίστης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν διευθυντές υποκαταστημάτων τραπεζών, υπάρχουν ακόμη και εβδομάδες που δεν εκταμιεύεται στεγαστικό δάνεια λόγω της χαμηλής ζήτησης, όταν πριν την κρίση οι αιτήσεις σε καθημερινή βάση ήταν δεκάδες.

 

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση του επιχειρείν αξιοποιούν και επιπλέον κεφάλαια από την αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κλπ.

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ