01/01/2018 | 00:15
Επαγγελματική Κατάρτιση & Διετείς Δομές ΑΕΙ - μέρος Α΄ – 6 βίντεο
Επαγγελματική Κατάρτιση & Διετείς  Δομές ΑΕΙ - μέρος Α΄ – 6 βίντεο

Παρουσιάζουμε  σε τρεις συνέχειες την  Ημερίδα για τις ΔΙΕΤΕΙΣ ΔΟΜΕΣ των ΑΕΙ, την οποία συνδιοργάνωσαν η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) και η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Οι εργασίες της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά)

 

Σημειώνουμε ότι στην ημερίδα εξετάστηκε όλο το φάσμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

Την ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου,  ασκώντας κριτική στις ως τώρα πολιτικές σύνδεσης  αγοράς εργασίας- ΕΕΚ «πραγματικά το καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά αλλού! Ποτέ δεν έγινε από το κράτος, από την πολιτεία μια προσπάθεια αυτής της σύνδεσης. Δυστυχώς, σήμερα εμείς παράγουμε εργαζόμενους για τους ξένους για το εξωτερικό… στα νοσοκομεία του Λονδίνου δεν χρειάζεται να ξέρεις ελληνικά, γιατί είναι όλοι Έλληνες! Μόνο που κάθε Έλληνας γιατρός κοστίζει (στη χώρα μας) 95.000 ευρώ, δηλαδή βγάζουμε γιατρούς που πηγαίνουν στο εξωτερικό! Αυτή τη στιγμή το 50% των αποφοίτων γιατρών δεν μένουν στην Ελλάδα. Ομοίως μας φεύγουν και οι μηχανογράφοι τους οποίους έχουμε μεγάλη ανάγκη».

 

 

Παρακολουθήστε τα θέματα και τους ομιλητές από τα βίντεο

 

 

3 Α. ΚΟΚΚΟΣΗΣ: ΟΙ ΔΙΕΤΕΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.

 

 

Ομιλία Απόστολου Κοκκόση, Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Πρόεδρος Ο.Σ.Ε.Π./Τ.Ε.Ι.

 

 

 

4 ΑΝ.ΠΑΜΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 

Ομιλία: Δρ Αναστασία Παμουκτσόγλου, Κοινωνιολόγος, π. Πάρεδρος Π.Ι. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος, κοινωνική απαίτηση η αναβάθμιση του επιπέδου του σύγχρονου τεχνικού.

 

 

 

5 Α- Ν.ΠΑΪΖΗΣ: ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η αναγκαιότητα ύπαρξης του Μεταδευτεροβάθμιου επιπέδου σπουδών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Εισηγητής: Νίκος Παΐζης, Μαθηματικός – Ερευνητής, Επιστημονικός Σύμβουλος Κ.ΑΝ.Ε.Π./Γ.Σ.Ε.Ε.

 

 

5 Β- Ν.ΠΑΪΖΗΣ: ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

 

 

6 Α- Π. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣ

 

Η αναδυόμενη δομή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα Εισηγητής: Παναγιώτης Μακρυγιάννης, Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.

 

 

 

6 Β- Π. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 

 

 

ΣΒ

Tags: Εκπαίδευση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1748 φορές

Σχετικές Ειδήσεις