03/01/2018 | 00:15
Επαγγελματική Κατάρτιση & Διετείς Δομές ΑΕΙ - μέρος Γ΄ – 7 βίντεο
  • Επαγγελματική Κατάρτιση & Διετείς  Δομές ΑΕΙ - μέρος Γ΄ – 7 βίντεο
  • Επαγγελματική Κατάρτιση & Διετείς  Δομές ΑΕΙ - μέρος Γ΄ – 7 βίντεο

Παρουσιάζουμε  σε τρεις συνέχειες την  Ημερίδα για τις ΔΙΕΤΕΙΣ ΔΟΜΕΣ των ΑΕΙ, την οποία συνδιοργάνωσαν η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.) και η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Οι εργασίες της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά)

 

Σημειώνουμε ότι στην ημερίδα εξετάστηκε όλο το φάσμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

Την ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου,  ασκώντας κριτική στις ως τώρα πολιτικές σύνδεσης  αγοράς εργασίας- ΕΕΚ «πραγματικά το καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά αλλού! Ποτέ δεν έγινε από το κράτος, από την πολιτεία μια προσπάθεια αυτής της σύνδεσης. Δυστυχώς, σήμερα εμείς παράγουμε εργαζόμενους για τους ξένους για το εξωτερικό… στα νοσοκομεία του Λονδίνου δεν χρειάζεται να ξέρεις ελληνικά, γιατί είναι όλοι Έλληνες! Μόνο που κάθε Έλληνας γιατρός κοστίζει (στη χώρα μας) 95.000 ευρώ, δηλαδή βγάζουμε γιατρούς που πηγαίνουν στο εξωτερικό! Αυτή τη στιγμή το 50% των αποφοίτων γιατρών δεν μένουν στην Ελλάδα. Ομοίως μας φεύγουν και οι μηχανογράφοι τους οποίους έχουμε μεγάλη ανάγκη».

 

 

Παρακολουθήστε τα θέματα και τους ομιλητές από τα βίντεο

 

 

10 Α- ΕΛ. ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - ΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ

 

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ. Εισηγητής: Ελευθέριος Καλαϊτζόγλου, Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Ε. Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

 

 

 

10 Β- ΕΛ. ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - ΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ

 

 

 

11 Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΚ

 

Το Επαγγελματικό Λύκειο ως βάση του συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης. Εισηγητής: Μάριος Παπαδόπουλος, Ηλεκτρονικός Msc Πληροφορικός, υπεύθυνος μαθητείας ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων.

 

 

 

12 Α -Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Ε.Κ.

Το προφίλ, οι ειδικότητες, τα προγράμματα σπουδών των Ι.Ε.Κ. και η λειτουργία τους. Εισηγητής: Κυριακός Δημήτριος, Διευθυντής Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω, Πρόεδρος Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε.)

 

 

 

12 Β -Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Ε.Κ

 

 

 

13 Ν. ΚΑΣΤΗΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Συμπληρωματικότητα Ακαδημαϊκής και Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: Το πρόταγμα της αναμόρφωσης του συστήματος Ε.Ε.Κ. στην Ελλάδα και η χρηματοδότησή του. Εισηγητής: Δρ Νικήτας Καστής, Εμπειρογνώμονας Εκπαίδευσης – Ανθρώπινου Κεφαλαίου – Ανάπτυξης (Mind2Innovate).

 

 

 

 

 

14 ΚΛΕΙΣΙΜΟ - Π ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΔΙΕΤΕΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΕΙ

 

 

 

ΣΒ

Tags: Εκπαίδευση Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1512 φορές

Σχετικές Ειδήσεις