tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επανέρχεται ο αστυνόμος της γειτονιάς

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης, «άνοιξε» τα χαρτιά του δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις σχέσεις μεταξύ ελληνικής αστυνομίας και πολιτών

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης, «άνοιξε» τα χαρτιά του δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις σχέσεις μεταξύ ελληνικής αστυνομίας και πολιτών

«Το πρώτιστο καθήκον για έναν αρμόδιο σε ζητήματα προστασίας του πολίτη είναι να καταλάβει και ο πολίτης ότι προστατεύεται από τον θεσμό της Δημοκρατίας που λέγεται αστυνομία και να καταλάβει επίσης και η αστυνομία ότι δεν στρέφεται κατά των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, γιατί τότε είναι θεσμός κατά της Δημοκρατίας. Άρα να συμφιλιωθούμε, να συμφιλιωθεί η αστυνομία με τον πολίτη και ο πολίτης με την αστυνομία. Αυτό είναι το βασικό. Τα άλλα έπονται», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πανούσης.

 

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αφοπλισμού των αστυνομικών. «Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να είναι άοπλοι. Το ερώτημα είναι, ξέρουν πότε βγάζουν το όπλο; Ξέρουν πού το στρέφουν; Ξέρουν πότε πυροβολούν;», είπε χαρακτηριστικά ο νέος αναπληρωτής υπουργός.

Όσο για τις αλλαγές που έρχονται σε θέματα αίσθησης ασφάλειας των πολιτών, έκανε γνωστή τη δική του πρόταση. «Η πρότασή μου θα είναι πεζές περιπολίες, αστυνομικός της γειτονιάς, προφανώς εκεί που χρειάζεται κάτι παραπάνω να υπάρξει ενίσχυση με μοτοσικλέτες κ.λπ., αλλά και τοπικά συμβούλια πρόληψης, δηλαδή συμμετοχή στην αντι-εγκληματική πολιτική. Δεν πρέπει σε κάθε γωνιά του δρόμου να έχουμε μια κλούβα και έναν αστυνόμο. Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να λειτουργήσει μία αυτορυθμιζόμενη κοινωνία».