tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επιμένει για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο η κα Αχτσιόγλου

«Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας»

 «Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας»

 

Παρά τις έμμεσες και άμεσες διαψεύσεις από διάφορες πλευρές, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου επιμένει ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι «καθαρή»! Τελικά μένει να καθοριστεί τι σημαίνει «καθαρή έξοδος» δεδομένο ότι έχουν προ-ψηφιστεί σκληρά μέτρα, τα παλιά παραμένουν και οι εποπτεία από τους θεσμούς θα είναι ενισχυμένη!

 

«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα προγράμματα αυστηρής επιτροπείας. Η χώρα θα είναι αυτόνομη χρηματοδοτικά και θα παίρνουμε αέρα ελευθερίας για να ασκήσουμε ελεύθερα την πολιτική μας» είπε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας απόψε σε πυκνό ακροατήριο στο Δημαρχείο του Βόλου, σε κομματική εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

 

Η υπουργός ενημέρωσε πολίτες και στελέχη του κόμματος για την «οριστική και καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια λέγοντας «το μόνο που θα έχουμε από πλευράς θεσμών, θα είναι μια χαλαρή εποπτεία, όπως έχει γίνει και με τις άλλες χώρες, δηλαδή Πορτογαλία, Κύπρο, Ιρλανδία, όταν τελείωσαν με τα μνημόνια. Εμείς θα στέλνουμε κάποιες πληροφορίες για τα δημοσιονομικά του κράτους και θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες συστάσεις, αν κάτι δεν πάει καλά».

 

Αναφερόμενη στο δημόσιο χρέος και την επιδιωκόμενη ελάφρυνση, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε «συζητούμε για την εφαρμογή του γαλλικού μηχανισμού, σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας».

 

Η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, ότι η κυβέρνηση έβαλε «σε τάξη» τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα που υπήρχαν, αν και παρέλαβε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «καμένη γη, βαθιά ελλειμματικά ταμεία, 400.000 συντάξεις να εκκρεμούν και ας είχαν προηγηθεί 11 συνεχείς περικοπές συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

 

Η κ. Αχτσιόγλου ήταν σαφής ότι «γίνεται το καλύτερο δυνατόν» για τους εργαζόμενους και ότι μετά τον Αύγουστο και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων, αλλά και «θα θεσμοθετηθεί προς τα πάνω πραγματικός κατώτατος μισθός».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΑΣΒ