05/05/2018 | 12:00
Επιτροπές του ΕΕΑ:Απλώνεται η δράση στους κλάδους και στην κοινωνία
 Επιτροπές του ΕΕΑ:Απλώνεται η δράση στους κλάδους και στην κοινωνία

Όταν υπάρχει βούληση και θέληση, τότε διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» και αυτό που έχει στοχευθεί αρχίζει να υλοποιείται.

 

Ο λόγος για την εκρηκτική ανάπτυξη της δράσης των Επιτροπών του ΕΕΑ, όπως δημοσιεύεται στο eea.gr., την δυναμική της οποίας ελάχιστοι την υποπτεύονταν όταν αυτές συγκροτήθηκαν.

 

Η ιστορία των Επιτροπών στον επιμελητηριακό θεσμό και στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν βοηθούσαν σε αισιόδοξες σκέψεις. Κατά κανόνα, για πολλούς λόγους, οι επιτροπές μετά τις πανηγυρικές εναρκτήριες εκδηλώσεις, σταδιακά απονεκρώνονταν.

 

Είναι προφανές ότι η δράση των επιτροπών του ΕΕΑ διέλυσαν αμφιβολίες, δεδομένης της εκρηκτικής ανάπτυξης των δράσεών των Επιτροπών.

 

Αφορμή για το σχόλιο αποτέλεσε μια κίνηση - πρόσκληση  της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών επαγγελμάτων Αττικής η οποία με επιστολή της προς το ΕΕΑ, και ειδικά στην Επιτροπή ΟΤΑ του ΕΕΑ, ζήτησε να διεξαχθούν ημερίδες ενημέρωσης των επαγγελματιών στην Ανατολική Αττική, υπό την αιγίδα του.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

 

«Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, να οργανώσουμε συζήτηση στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, με θέματα που αφορούν τον κλάδο των επαγγελματιών».

 

Η πρόσκληση δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι κλάδοι στη δράση των Επιτροπών και στην ανταπόκριση του ΕΕΑ. Σωστά υπολόγισαν γιατί ήδη οι Επιτροπές βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και συναντήσεις εργασίας με κλάδους και περιοχές.

 

22 Επιτροπές!

 

 

 

Σε συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων των 22 Επιτροπών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και μέλη της Διοικητικής στις  25 Μαΐου 2018 αναλύθηκε το ως τώρα έργο και τέθηκαν οι κανόνες λειτουργίας τους και η στοχοθεσία τους.

 

 

Όπως ειπώθηκε:

 

«Οι Επιτροπές, σύμφωνα με την Επιμελητηριακή νομοθεσία,  είναι όργανα που συγκροτούνται  με σχετικές αποφάσεις της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. Αποτελούν συμβουλευτικά όργανα του ΔΣ και της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α και έχουν σαν σκοπό την επεξεργασία θεμάτων που  εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Ε.Ε.Α, τα οποία αφορούν  τα μέλη του. Ο ρόλος των Επιτροπών στην λειτουργία του Ε.Ε.Α. και στην αποτελεσματικότητά του προς όφελος των μελών του είναι ιδιαίτερα σημαντικός».

 

Το προσκλητήριο..

 

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι κλάδοι και οι επαγγελματίες των διαφόρων περιοχών είναι να έρθουν σε επικοινωνία με τις επιτροπές, ώστε σε συνεργασία με αυτές να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των Επαγγελματιών της περιοχής.

 

 

Η επικοινωνία με τις επιτροπές εδώ.

 

ΑΣΒ

 

 
 
 
Tags: Επαγγελματικά, Επιμελητήρια-Σωματεία-Σύλλογοι Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1109 φορές

Σχετικές Ειδήσεις