tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ερχεται και στην Ελλάδα από φέτος το “ηλεκτρονικο πορτοφόλι”

θα επιτρέπει στον κάτοχό του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, της ταμπλέτας ή του υπολογιστή του.

Εντός του 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνιση του και στη χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στον κάτοχό του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, της ταμπλέτας ή του υπολογιστή του.

Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Visa για την Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο Νίκος Καμπανόπουλος, παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα για το 2013 και τις προοπτικές για το νέο έτος.

Οι συσκευές αυτές θα περιλαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του καταναλωτή, ο οποίος με ένα «κλικ» θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει που θα πιστώσει την αγορά του και η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ήδη το αρχικό λανσάρισμα του ψηφιακού πορτοφολιού «V.me» για online συναλλαγές έγινε στη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και την Γαλλία και την Πολωνία.

Αναφορικά με τη χρήση των καρτών επισημάνθηκε ότι για το οικονομικό έτος 2013 στη χώρα μας δαπανήθηκαν 958 εκατ. ευρώ μέσω χρεωστικών καρτών Visa στην Ελλάδα (αύξηση 4%) και 2,5 δισ. ευρώ μέσω πιστωτικών καρτών για αγορές (μείωση 11%). Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 17% σε 1,6 εκατομμύρια και των χρεωστικών καρτών παρέμεινε σταθερός σε 5,6 εκατομμύρια.