tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Έρχεται ο χειρότερος Οκτώβριος

Κοινή διαπίστωση όλων είναι πως τούτος ο Οκτώβριος από μεθαύριο δεν θα μοιάζει σε τίποτε με όλους τους προηγούμενους.

Του Βαγγέλη Γιακουμή

 

Κοινή διαπίστωση όλων είναι πως τούτος ο Οκτώβριος από μεθαύριο δεν θα μοιάζει σε τίποτε με όλους τους προηγούμενους. Φοροκαταιγίδα και τσουνάμι μαζί από αυτά που θα κληθούμε όλοι μας (ελπίζω) να πληρώσουμε.

 

Όλοι το λένε πια και περισσότερο τώρα  οι υπουργοί της κυβέρνησης που ανερυθρίαστα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Πριν από τις εκλογές φυσικά δεν μιλούσαν αλλά όλοι γνωρίζουμε τι επρόκειτο να συμβεί . Τούτο δεν επηρέασε την ψήφο μας και έτσι δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα μήπως και αλλάξει τίποτα προς το συμφέρον όλων μας. Διαφορετικά και θα πληρώσουμε με αίμα τους υπέρογκους φόρους και δεν θα γίνει κάτι για να αλλάξει στη χώρα γεγονός που απευχόμαστε όλοι μας.

 

Αυτό  σημαίνει πως ψηφίσαμε τον κ. Τσίπρα ξέροντας ότι η καταιγίδα των φόρων θα μουσκέψει μέχρι το κόκκαλο όλους μας αρκεί κάποια στιγμή να στεγνώσουμε όχι από χρήματα αλλά από το τέλος της καταιγίδας που κανείς μας δεν γνωρίζει πότε θα σταματήσει.

 

Στην πρώτη λίστα, που θα "ξεκλειδώσει" την πρώτη υπο-δόση των περίπου 2 δισ. ευρώ, έως τα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να μπουν οι πιο "εύκολες" παρεμβάσεις, όπως η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων φορολογικών μέτρων, δηλαδή, η αύξηση του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των νησιών του Αιγαίου, η αύξηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και η έναρξη της αποστολής των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

 

Επίσης, θα περιληφθούν η κατάργηση μονομερών δράσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση στο προηγούμενο εξάμηνο, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση των 100 δόσεων, στην οποία έρχονται αλλαγές, το άνοιγμα του επαγγέλματος για συμβολαιογράφους, μηχανικούς, δικαστικούς επιμελητές και αναλογιστές, αλλά και η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.      

 

Όλα αυτά προσεχώς. Χρειάζεται κουράγιο και υπομονή γιατί τα δύσκολα τώρα τα έχουμε μπροστά μας.

Καλή εβδομάδα.