19/10/2018 | 14:23
Έρχεται ρύθμιση οφειλών για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια
Έρχεται ρύθμιση οφειλών για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια
Στα σκαριά βρίσκεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια.
Για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των πάγιων 12 δόσεων, «αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από το Νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό», δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης σε συνένετευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο.
Η ρύθμιση αυτή, όπως εκτίμησε, «θα παρουσιαστεί ως το τέλος του έτους».
Από τους ελεύθερους επαγγελματίες «αρκετοί που είχαν κλείσει τα μπλοκάκια γιατί δεν άντεξαν τα χρέη, αλλά ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, τον τελευταίο χρόνο έχουν προβεί σε ενέργειες και τα ξανανοίγουν, γιατί ο εξωδικαστικός μηχανισμός τους παρείχε την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη και με "κούρεμα" και σε 120 δόσεις», ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στον εξωδικαστικό από όλες τις κατηγορίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πάνω από 50.000, έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από 4.000 και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πάνω από 650.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Tags: Ασφαλιστικά, Επαγγελματικά, Οικονομία, Φορολογία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1355 φορές

Σχετικές Ειδήσεις