11/09/2017 | 13:42
Έρχεται στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ - Συνάντηση με Τσακαλώτο στις 25/9
Έρχεται στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ - Συνάντηση με Τσακαλώτο στις 25/9

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα αναμένεται σταδιακά η άφιξη στην Ελλάδα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών εν όψει της γ' αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και, σύμφωνα με κύκλους του οικονομικού επιτελείου, θα παραμείνουν στην Αθήνα περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών, αντικείμενο των τεχνικών κλιμακίων θα είναι, μεταξύ άλλων, η συλλογή στοιχείων σχετικά με τον προϋπολογισμό και η αξιολόγησή τους, η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ο ρυθμός περιορισμού των «κόκκινων δανείων», καθώς και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αδήλωτη και την απλήρωτη εργασία.

 

Επόμενος σταθμός θα είναι το άτυπο Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα μετά από τις 15 Οκτωβρίου και τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Tags: Eurogroup, Οικονομία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1135 φορές

Σχετικές Ειδήσεις