tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΣΕΕ:Θα γίνει “μπάχαλο” η αγορά με τις Κυριακές!

Οι βουλευτές να ψηφίσουν με την συνείδηση τους καθαρή και χωρίς πίεση,να απορρίψουν το άρθρο 16 του νέου αγορανομικού κώδικα

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθεί μπάχαλο μετά την τροποποίηση του ν/σ που επιτρέπει σε περιφερειάρχες και τους δημάρχους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) να αποφασίζουν για το ποιες Κυριακές θα είναι κλειστά τα καταστήματα.Ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν με την συνείδηση τους καθαρή και χωρίς πίεση, να απορρίψουν το άρθρο 16 του νέου αγορανομικού κώδικα , αφού δεν υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. 

Στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προκαλεί τις αντιδράσεις των εμπόρων, αλλά και τον ΦΠΑ στην εστίαση αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Το ν/σ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη το απόγευμα.

Ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι ο διάλογος με τους εκπροσώπους της αγοράς ολοκληρώθηκε, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα των Κυριακών διεξάγεται συζήτηση επί οχτώ μήνες, και ότι δεν υπάρχει καμία προκατάληψη για το θέμα.

Οι έμποροι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Τρίτη ή την Τετάρτη που θα ανακοινώσουν άμεσα.