tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

“Εσβησε” η Πυρσός Security”. Λουκέτο με απλήρωτους 700 εργαζόμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που καθημερινά εκτελεί 30 δρομολόγια χρηματαποστολών σε τράπεζες, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία.

Λίγες ώρες μετά την είδηση για το "λουκέτο" σε ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας, ένα δεύτερο "κανόνι" έρχεται να συνταράξει τα θεμέλια της αγοράς. Σύμφωνα με το protothema.gr, η εταιρία "Πυρσός security" που δραστηριοποιείται στον τομέα της φύλαξης αποφάσισε να κατεβάσει ρολά οδηγώντας στην ανεργία 700 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που καθημερινά εκτελεί 30 δρομολόγια χρηματαποστολών σε τράπεζες, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε υποψίες στους υπαλλήλους, οι οποίοι για αρκετό χρονικό διάστημα μένουν απλήρωτοι ή λαμβάνουν έναντι από τα χρηματικά ποσά που τους οφείλονται.

Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα όταν ο διευθυντής ασφαλείας τους γνωστοποίησε ότι η εταιρεία παύει τις εργασίες τους. "Με ενημέρωσαν οι συνάδελφοι ότι αρχικά οι τράπεζες τους είπαν πως σήμερα θα ήταν η τελευταία ημέρα συνεργασίας με την εταιρία security. Μόλις επέστρεψαν μετά τις χρηματαποστολές στη βάση τους, ο διευθυντής ασφαλείας του ανέφερε ότι κλείνει η εταιρία" λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων ασφαλείας, χρηματαποστολών και φυλακών Νίκος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζοντας προσθέτει: "Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο οι υπάλληλοι στην εταιρεία Πυρσός πληρώνονταν με καθυστέρηση που έφτανε και του επτά μήνες. Με το κλείσιμο της εταιρείας θα μείνουν άνεργοι περίπου 700 άτομα".

Η εταιρεία "Πυρσός security" που παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης πανελλαδικά, δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία 22 χρόνια. Οι υπάλληλοί της σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ αύριο αναμένεται να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας. 

Πηγή www.capital.gr