tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Έτοιμο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για να ψηφιστεί έως τις 14 του μήνα.

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για να ψηφιστεί έως τις 14 του μήνα.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση προβλέπει την ενεχυρίαση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για περισσότερα από 30 χρόνια και ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο για την περίοδο 2018 -2022 προβλέπει συνολικό δημοσιονομικό χώρο 8 δισ. ευρώ.

Επίσης, όπως δημοσιεύει το insider.gr, περιλαμβάνει τη μείωση των συντάξεων από την αρχή του επομένου έτους και τη μείωση του αφορολογήτου από τις αρχές του 2020.

Στα φορολογικά το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2018, αλλαγές στον κώδικα τελών χαρτοσήμου και στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και αλλαγές στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να διευκολύνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς τους Δήμους.

Αλλαγές θα επέλθουν και στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και στο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών. Στη βάση αυτή θα προβλέπεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις τους νόμου.

Πηγή : insider.gr