30/03/2017 | 00:00
Europalso: Μια γιορτή «σε όλες τις γλώσσες του κόσμου» - βίντεο
Europalso: Μια γιορτή «σε όλες τις γλώσσες του κόσμου» - βίντεο

Μια διαφορετική «διδασκαλία» πραγματοποίησε το Europalso την Κυριακή, 19 Μαρτίου, στο μουσικό κέντρο «Φωταέριο» για τα μέλη του. Μια διδασκαλία χαράς όπου όλες οι «γλώσσες» του κόσμου, από του σώματος μέχρι της αλληλεγγύης και της νόησης, ήταν γνωστές και ξεχύνονταν σε μια εκδήλωση κοινωνικής συνεύρεσης και γλεντιού των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – EUROPALSO (Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.)

 

Ήταν μια θαυμάσια βραδιά την οποία απόλαυσαν όσοι κατάφεραν να παρευρέθηκαν στην Ετήσια Χοροεσπερίδα – Κοπή Πίτας του Συνδέσμου . Ένα αξέχαστο βράδυ με πολύ κέφι και μουσική. Ξεχωριστό τόνο φέτος έδωσε η Ορχήστρα Europalso που παρουσίασε ένα εξαίσιο μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου μας, Παύλου Καρποδίνη και του συνθέτη – πιανίστα, Γιάννη Τσόλκα.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου,  τον  Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Λεβετσοβίτη, το μέλος του ΔΣ κ. Νικόλαο Γρέντζελο και το Νομικό Σύμβουλο του ΕΕΑ  κ. Μηνά Βαρτανιάν.

 

Φυσικά, πέρα από τη χαρά και το γλέντι, το πραγματικό περιεχόμενο της εκδήλωσης ήταν η σύσφιξη των κοινωνικών, επαγγελματικών και προσωπικών δεσμών των μελών του Συνδέσμου ως παρακαταθήκη και προϋπόθεση αλληλεγγύης για την συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και  των δύσκολων καιρών που διανύει ο κλάδος, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Είναι άλλωστε γνωστός ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξαν αυτές οι αρετές των σχέσεων που καλλιεργεί από χρόνια ο κλάδος, στις τεράστιες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε  για την υπεράσπιση της βιωσιμότητάς του από τα σκληρά φορολογικά και θεσμικά μέτρα των κυβερνήσεων.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τον θαυμασμό που προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή των μελών στις δράσεις του συνδέσμου επισημαίνοντας ότι «όταν μαζεύεστε τόσοι πολλοί κάθε φορά τίποτα δεν πρέπει να σας φοβίζει. Αυτό το απέδειξε το παρελθόν. Όποτε χρειάστηκε να δώσετε μάχες ακριβώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής δόθηκαν και κερδήθηκαν. Από πλευράς μας, διαβεβαιώνουμε ότι το ΕΕΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του κλάδου»

 

 

Φυσικά, ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζηκόπουλος και τα Διοικητικά Συμβούλια του Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. και του Ταμείου Αρωγής ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες στην τόσο όμορφη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου.

 

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση:

 

Η εκδήλωση τα περιείχε όλα: γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, χορό, διασκέδαση, φαγητό, κοπή βασιλόπιτας και απεριόριστο ποτό. Σύντομη εμφάνιση έκανε και η γνωστή μας ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ελένη Φιλίνη, η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο αξέχαστες λαϊκές επιτυχίες.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ζαχαριάδης Κώστας, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Χατζηδάκης Κωστής, Αντιπρόεδρος ΝΔ, Γεννιά Γεωργία, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά, Ράπτη Ζωή, Υπεύθυνη Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και σύμβουλος της Αστικής Εταιρείας «ΈΝΩΣΗ KXG EUROPALSO», Σημαντήρης Στρατής, Νομικός Σύμβουλος Europalso, Κοντοράβδη Μαρία-Ελένη, Συντονίστρια Ευεξίας Γέλιου.

 

Δυναμικό παρών, τέλος, σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση του Κλάδου, έδωσε και η νεώτερη γενιά, τα Μέλη του Second Generation, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επόμενη εκδήλωση το προσεχές καλοκαίρι.

 

Κατά κοινή ομολογία, όλοι οι συμμετέχοντες μείνανε κατενθουσιασμένοι αφού για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να θαυμάσουν γνωστούς, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα άρτιο και εντυπωσιακό!

 

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση εδώ

 

 

 

ΣΒ

Tags: Εκπαίδευση, Επιμελητήρια-Σωματεία-Σύλλογοι Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1540 φορές

Σχετικές Ειδήσεις