13/03/2018 | 00:30
Φεστιβάλ Μπαγκλαντεσιανού Φαγητού – βίντεο
Φεστιβάλ Μπαγκλαντεσιανού Φαγητού – βίντεο
  • Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: "Το ΕΕΑ δεν κάνει διακρίσεις, αγκαλιάζει πρόσφυγες και μετανάστες που τηρούν τους κανόνες της κοινωνίας μας και στηρίζει εξ ίσου όλες τις επιχειρηματικές δράσεις τους και την επιχειρηματικότητα που δημιουργούν στη χώρα μας"

 

 

Παρουσία πλήθους κόσμου, κυρίως μεταναστών από το Μπαγκλαντές, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μπαγκλαντεσιανού φαγητού (pitha) την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

 

 

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων.

 

 

Οι οργανωτές της εκδήλωσης, μετανάστες επιχειρηματίες από το Μπαγκλαντές, ξενάγησαν την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ στους χώρους του Φεστιβάλ στο ιστορικό κτήριο του «Ρομάντσο», Αναξαγόρα 3-5 στην Αθήνα. Το Ρομάντσο, πρώην κτίριο γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου εντύπου, εκτός από πολιτιστικό κέντρο, είναι και θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων και βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 

 

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Αθήνα, ένα φεστιβάλ που αφορά το παραδοσιακό μπαγκλαντεσιανό φαγητό pitha. Στη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

 

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρέσβης του Μπαγκλαντές κ. Jashim Uddin καθώς και όλοι σχεδόν οι επιχειρηματικοί και εμπορικοί παράγοντες της κοινότητας.  

 

 

Σχολιάζοντας την εκδήλωση ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την άρτια οργάνωση και τα περίφημα δρώμενα στο φεστιβάλ και ανέφερε ότι το ΕΕΑ δεν κάνει διακρίσεις, αγκαλιάζει πρόσφυγες και μετανάστες που τηρούν τους κανόνες της κοινωνίας μας και στηρίζει εξ ίσου όλες τις επιχειρηματικές δράσεις τους και την επιχειρηματικότητα που δημιουργούν στη χώρα μας. Η επιχειρηματικότητα είναι  παράγοντας ανάπτυξης, ειρηνικής συμβίωσης και ευημερίας όλων. Μάχεται για να έχουν και οι μετανάστες επιχειρηματίες τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως κάθε επιχειρηματίας και θα στηρίξει ενεργά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας εκ μέρους τους. Το ΕΕΑ, θεωρεί ότι η ανάπτυξη της διευκολύνει την γρήγορη ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και στον τρόπο λειτουργίας της για όσο χρόνο βρίσκονται ση χώρα μας. Μελλοντικά δε πολλοί από αυτούς μπορούν να γίνουν πρεσβευτές της χώρας μας, του πολιτισμού της αλλά και των προϊόντων μας, στη χώρα τους, αποτελώντας την καλύτερη και πιο στέρεα γέφυρα φιλίας και οικονομικής συνεργασίας. Το ΕΕΑ θα δημιουργήσει Επιτροπή για τις Επιχειρήσεις Μεταναστών ώστε να τους στηρίξει στην προσαρμογή τους στην ελληνική επιχειρηματική και νομοθετική λειτουργία και κουλτούρα.

 

 

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Ελλάδα και τον λαό της για τη φιλοξενία, και επεσήμαναν ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εδώ ζωής τους.

 

Βίντεο με τις την ομιλία του Προέδρου του ΕΕΑ, στην εκδήλωση, κ. Χατζηθεοδοσίου θα αναρτηθεί σε επόμενη ανάρτηση.

 

 

 

ΑΣΒ

Tags: Επιχειρηματικότητα, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 2187 φορές

Σχετικές Ειδήσεις