tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Φρένο» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ενώ «ξηλώνεται» το ΤΑΙΠΕΔ

Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε χθες το απόγευμα την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε χθες το απόγευμα την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Δεν ήταν όμως η μοναδική εξέλιξη στον τομέα της ιδιωτικοποίησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Σε συνέντευξη του στο Ρόϊτερς ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι σταματά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, τονίζοντας ότι δεν θα πουληθεί σε κανέναν.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η ελληνική πλευρά εναντιώνεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας Eldorado Gold για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και ότι θα μελετήσει το θέμα και θα λάβει αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Είχε ήδη προηγηθεί η ανακοίνωση ότι σταματά και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που συζητήθηκε μεταξύ άλλων χθες σε συνάντηση που ο υπουργός με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, καθώς θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση γι αυτό το «φρένο» στην συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

Τέλος, μία από τις πρώτες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που ήταν σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2014.