tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Φυλάκιση για τον επιχειρηματία που παραβίασε το λουκέτο της Εφορίας

Νέο λουκέτο σε επιχείρηση στη Σαντορίνη.

Νέο λουκέτο σε επιχείρηση στη Σαντορίνη.

 

Με φυλάκιση τριών μηνών τιμωρήθηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, επειδή παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην επιχείρηση λόγω φορολογικών παραβάσεων που βεβαίωσαν ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής.

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισης.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι έπεσε όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.

Στο μεταξύ, σε νέο σφράγισμα επιχείρησης στη Σαντορίνη για φοροδιαφυγή προχώρησαν ελεγκτές της ΔΟΥ Σύρου. Το κλιμάκιο μετέβη στο νησί το Σαββατοκύριακο εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία «DEMILMAR», στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο «σφράγισμα» της επιχείρησης.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει. Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.