tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Δραγασάκης: «Μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ

Η σύσκεψη που έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη.

 

Στόχος η καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της σημερινής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα έρθει στη χώρα μας την Παρασκευή και στην σκιά της μεγάλης πτώσης του Χρηματιστηρίου.

 

Αμέσως μετά την σύσκεψη και ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι: «σε κάθε κυβερνητική αλλάγη και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες». Για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι μέλημά της νέας κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους, «ούτε όμως συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή». Για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, ο κ. Δραγασάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική οικονομία έχει πάρα πολλές ευκαιρίες. Ετοιμάζουμε μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα».

 

 

Πηγή : vima.gr