25/04/2017 | 14:30
Γ. Ρεκλείτης: Όχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής
Γ. Ρεκλείτης: Όχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των όρων από τα προσχέδια των δύο μνημονίων, της Κομισιόν και του ΔΝΤ  (Καθημερινή, 25/4/2017), στα οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν το μέγεθος των καταστημάτων είτε τις περιοχές που δραστηριοποιούνται, ο ΓΓ του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλειτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 

 

«Η απαίτηση της κατάργησης κάθε περιορισμού στο άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί μια ακόμη πισώπλατη μαχαιριά στο μικρομεσαίο εμπόριο, το οποίο πλήττεται από την κρίση και από τις κυβερνητικές πολιτικές.

 

Οι θεσμοί δεν θα τολμούσαν να επαναφέρουν το θέμα αν δεν είχαν την στήριξη των μεγαλοκατστημάτων αλλά και την σιωπηρή ανοχή της κυβέρνησης, η οποία θυσιάζει το μικρομεσαίο εμπόριο στο βωμό των δοσοληψιών της με τους «θεσμούς».

 

Είναι γνωστές οι θέσεις των οργανώσεων και των φορέων που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου για τις καταστροφικές συνέπειες από την κατάργηση κάθε κανόνα και όρου λειτουργίας της αγοράς και διεξαγωγής του υγιούς ανταγωνισμού, μεταξύ αυτων και της κατάργησης της αργίας της Κυριακής. Αυτές τις θέσεις υποστήριζε μαχητικά και ενεργά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση. Σήμερα φοβόμαστε ότι μετατρέπει εκείνη τη θέση στο αντίθετό της, όπως δυστυχώς έκανε με όλες τις προεκλογικές θέσεις του.

 

Όσοι πίστεψαν στην αυταπάτη ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να πάμε χειρότερα, η κυβέρνηση τους διέψευσε και αποδεικνύει κάθε μέρα ότι μπορεί και χειρότερα για τους μικρομεσαίους!

 

Για εμάς, τους βιοπαλαιστές του εμπορίου που ζούμε καθημερινά το δράμα του κλεισίματος των μαγαζιών, αυτό που διδασκόμαστε από τις κυβερνητικές πολιτικές είναι ότι μόνο η δική μας αντίσταση μπορεί να σταματήσει τα σχέδια αφανισμού της μικρομεσαίας επιχείρησης και της μεσαίας τάξης.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει εκ των προτέρων ότι η αργία της Κυριακής είναι αδιαπραγμάτευτη, διαφορετικά θα φέρει το βάρος μιας ακόμη συμπαιγνίας με τους θεσμούς σε βάρος των μικρομεσαίων»

 

 

 

Tags: Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ, Εμπόριο Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1634 φορές

Σχετικές Ειδήσεις