tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Σταθάκης: Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων η Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αποτελεί το ζήτημα της επαναφοράς της ενιαίας τιμής βιβλίου

Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αποτελεί το ζήτημα της επαναφοράς της ενιαίας τιμής βιβλίου, καθώς αποτελεί τμήμα των εργαλειοθηκών 1 και 2 του ΟΟΣΑ, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι επιδιώκεται η «βέλτιστη δυνατή λύση», καθώς η κατάργηση της Ενιαίας Τιμής «έχει αποτύχει» ως προς τον κύριο στόχο του, που ήταν η μείωση των τιμών των βιβλίων, η οποία δεν εμφανίζει καμία αλλαγή στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Γ. Σταθάκης παρατήρησε ότι όπου εφαρμόστηκε το μέτρο της κατάργησης της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου στην Ευρώπη, και κυρίως στη Μ. Βρετανία, εξαφανίστηκαν όλα τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία προς όφελος μεγάλων αλυσίδων.

Η Μ. Κανελλοπούλου παρατήρησε ότι το μέτρο έχει ήδη επιφέρει μείωση παραγωγής τίτλων κατά 30% σε μελέτες και δοκίμια ζητώντας «άμεσα αντιρροπιστικά μέτρα». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τις υποσχέσεις που έδωσε για το ζήτημα πριν τις εκλογές ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κάλεσε την κυβέρνηση να αρθεί «στο ύψος των περιστάσεων και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων» προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, «θα μας βρείτε απέναντι»