tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Σταθάκης: «Όχι σε νέες ιδιωτικοποιήσεις»

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ακόμα μία φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ακόμα μία φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Η τοποθέτηση του υπουργού έγινε μετά από συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ.

Επίσης ο κ. Σταθάκης εξήγησε στον Βρετανό αξιωματούχο ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρέσβης παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Πηγή : naftemporiki.gr