06/12/2017 | 15:00
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ανάγκη άμεσης μείωσης των φόρων
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ανάγκη άμεσης μείωσης των φόρων

Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεση μείωσης φόρων.


«Χθες ακούσαμε από τον πρωθυπουργό, από τα πλέον επίσημα χείλη δηλαδή, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μείωση της υπερφορολόγησης. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς το ΕΕΑ έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την ανάγκη μείωσης των φόρων, εάν θέλουμε να κινηθούμε προς μία αναπτυξιακή πορεία.
 
Όσο υπάρχουν τόσες πολλές επιβαρύνσεις για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως οι υψηλοί φόροι, τόσο πιο δύσκολη είναι η οριστική έξοδος από την κρίση, καθώς πρόκειται για υφεσιακά μέτρα που σταματούν κάθε κίνηση στην αγορά και την πραγματική οικονομία. Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι μας έχουν ξεπεράσει το όριο της φοροδοτικής τους δυνατότητας και είναι επείγουσα ανάγκη να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής.
 
Ένας εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών θα δημιουργήσει θετικό κλίμα στην αγορά, θα βοηθήσει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και θα αλλάξει την ψυχολογία πολιτών και επιχειρηματιών. Πρέπει, όμως, να γίνει άμεσα και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος καθώς κάθε μέρα που περνά με την υπάρχουσα κατάσταση, δυσκολεύει την προσπάθεια επιβίωσης μικρομεσαίων και επαγγελματιών».
Tags: ΕΕΑ, Επιχειρηματικότητα, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Φορολογία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1348 φορές

Σχετικές Ειδήσεις