tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αξιολόγηση να κλείσει χθες – Η αγορά καταρρέει

Για τις συνέπειες που επιφέρει στην αγορά η αβεβαιότητα γύρω από την αξιολόγηση μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Epsilon ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Για τις συνέπειες που επιφέρει στην αγορά η αβεβαιότητα γύρω από την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών μίλησε την Κυριακή στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Epsilon "Live News" και τη Φαίη Μαυραγάνη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
"Όσο παρατείνεται η ημέρα που θα τελειώσει η αξιολόγηση, η αγορά ακόμη παραπάνω καταρρέει, επενδύσεις δυσκολότερα γίνονται, προστίθενται τα μέτρα του ασφαλιστικού που έχουν αναστατώσει όλη την αγορά. Εμείς είμαστε υπέρ του να κλείσει η αξιολόγηση χθες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Υπογράμμισε, ωστόσο, παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε δομικές αλλαγές, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε "είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι δεν θα έρθει ένα νέο μνημόνιο, μια νέα αξιολόγηση που θα βάζει πάλι τα ίδια ζητήματα".
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε ότι "εκ προοιμίου είναι δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις θα μειωθούν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό γιατί όλοι βρίσκουν τον τρόπο να φοροδιαφύγουν", περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Επιμελητήριο: "Ουρές στο κλείσιμο επιχειρήσεων, ένας-δύο άτομα στο άνοιγμα επιχειρήσεων".
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΕΑ.