10/03/2018 | 09:12
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η ανάκαμψη δεν έρχεται για όλους – 2 βίντεο
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η ανάκαμψη δεν έρχεται για όλους – 2 βίντεο

Μιλώντας στα εγκαίνια της 20ης Έκθεσης ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity  ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάκαμψη δεν είναι ίδια για όλους, αλλά είναι κυρίως υπέρ των πολύ μεγάλων, γιγαντωμένων,  επιχειρήσεων ντόπιων και πολυεθνικών. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο λιανικό εμπόριο όπου η αύξηση του τζίρου αφορά σε 20-30 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όχι στο σύνολο των επιχειρήσεων του χώρου».

 

 

Η έκθεση

 

Με σημαντική συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε, στις 9 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο – M.E.C Παιανίας η 20η Έκθεση ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity, η οποία έχει διάρκεια από 9 ως 12 Μαρτίου 2018. Η έκθεση Franchise είναι η μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα! Την έκθεση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος Της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας κος. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Χρήστος Φώλιας, και ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Αττικής αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κύριος Μπούρας Αθανάσιος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης.

 

 

Στον χαιρετισμό του ο κ Χατζηθεοδοσίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

Μετά από 9 χρόνια κρίσης, είναι φανερό ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 55% από αυτές αδυνατεί να πληρώσει εισφορές φόρους δάνεια… όμως πρέπει να ομολολογήσουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε μια αλλαγή, μια ανάκαμψη στην οικονομία πολύ δείχνει ότι μπορούμε να πάμε μπροστά. Η ανάκαμψη αυτή όμως δεν είναι ίδια για όλους, αλλά είναι κυρίως υπέρ των πολύ μεγάλων, γιγαντωμένων,  επιχειρήσεων ντόπιων και πολυεθνικών. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο λιανικό εμπόριο όπου η αύξηση του τζίρου αφορά σε 20-30 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όχι στο σύνολο των επιχειρήσεων του χώρου. Αυτό έχει σχέση με το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όλα αυτά τα χρόνια. Απέναντι στα προβλήματα αυτά (κρίσης και ανταγωνιστικότητας) το franchise είναι μια λύση.

 

 

 

Βίντεο από τα εγκαίνια

 

 

 

Tags: Εμπόριο, Επιχειρηματικότητα, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1490 φορές

Σχετικές Ειδήσεις