26/10/2018 | 11:05
Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra για καθημερινότητα & πραγματική οικονομία
Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra για καθημερινότητα & πραγματική οικονομία
Για όλα τα θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στον τηλεοπτικό σταθμό Konta, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του κατώτατου μισθού ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε τη θέση, που πρώτο διατύπωσε το ΕΕΑ, υπέρ της σταδιακής αύξησής του στα 751 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και παράλληλη μείωση της φορολογίας. 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι με "μισθούς πείνας" δεν μπορούν αφενός να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι και αφετέρου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων είναι πελάτες.
Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελθείσες μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας, επισήμανε ότι προϋπόθεση για την ουσιαστική και βιώσιμη ελάφρυνση των βαρών είναι η αύξηση του ΑΕΠ, η παραγωγή δηλαδή πλούτου.
"Από τις 700.000 επιχειρήσεις, οι 350.000 είναι σήμερα ζόμπι, ζωντανές – νεκρές", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου, προσθέτοντας ότι μία επιχείρηση είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει "με τη σημερινή φορολογία, με τις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές" και "αν το ερώτημα είναι που θα βρεθούν τα λεφτά, η απάντηση είναι σαφής, με χτύπημα της φοροδιαφυγής, με χτύπημα της παραοικονομίας", το οποίο - όπως επανέλαβε- "είναι θέμα πολιτικής απόφασης".
 
Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Tags: ΕΕΑ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Οικονομία, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 536 φορές

Σχετικές Ειδήσεις