06/09/2018 | 14:45
Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΑΝΤ1: Χρειάζονται μέτρα και όχι υποσχέσεις
Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΑΝΤ1: Χρειάζονται μέτρα και όχι υποσχέσεις
Την ανάγκη μέτρων και όχι υποσχέσεων υπογράμμισε εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7» με τον Νίκο Ρογκάκο και την Μπάγια Αντωνοπούλου.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας που θα φέρουν και απτά αποτελέσματα, και ότι δεν αρκούν ανακοινώσεις και υποσχέσεις. 
Με αφορμή δηλώσεις τόσο εκ μέρους της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης υπέρ της μείωσης της φορολογίας, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε ότι προκειμένου να μειωθούν φόροι και εισφορές χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Τόνισε εκ νέου την άμεση ανάγκη θέσπισης ενός δικαιότερου και σταθερού φορολογικού συστήματος αλλά και αλλαγής του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών, σημειώνοντας ότι η σημερινή υπέρμετρη φορολογία έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα για το κράτος, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να πληρώσει εισφορές και 55% δεν πληρώνει πλέον τους φόρους του.
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε, τέλος, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή η ΔΕΘ να απαλλαγεί από τις πολιτικές ομιλίες και να αποτελεί αυτό που θα έπρεπε να είναι, ένα πεδίο αμιγώς επιχειρηματικών επαφών και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης.
 

Σχετικές Ειδήσεις