05/11/2018 | 13:30
Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ: Χρειάζονται νέες ρυθμίσεις
Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ: Χρειάζονται νέες ρυθμίσεις
"Καμπανάκι" ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν πλέον άλλο βάρος και χρειάζονται άμεσα κινήσεις ανακούφισης, "χτύπησε" ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018. 
Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι "το 50% δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία και το 55% τις εισφορές", τονίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα οι 120 δόσεις προκειμένου ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών να μπορέσει να επανενεργοποιηθεί. 
"Είμαστε η ραχοκοκαλιά αλλά έχουμε πάει για εγχείρηση κήλης πλέον. Δεν αντέχει άλλο βάρος η μικρομεσαία επιχείρηση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι περίπου 800.000 επιχειρήσεις δεν μπορούν, λόγω οφειλών, να κλείσουν και εμφανίζονται ανοιχτές.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί άμεσα και ο ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος έχει μείνει στις εξαγγελίες εδώ και δύο χρόνια, καθώς έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να πληρώνουν προμηθευτές και εργαζόμενους. 
Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του ΕΕΑ παρατήρησε ότι αυτό που λείπει από τους πολίτες δεν είναι ο χρόνος, αλλά τα χρήματα για να ψωνίσουν. "Όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη, όσο δεν υπάρχουν χρήματα, κανένα μέτρο δεν πρόκειται να δώσει την ευκαιρία στα μαγαζιά να ανασάνουν", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "με μισθούς 300 και 500 ευρώ και μειωμένες συντάξεις δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα οι επιχειρήσεις".
 
Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του Προέδρου του ΕΕΑ στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ: 

Για το θέμα των χρεών μίλησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και σε σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ την ίδια μέρα, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
 

 

Σχετικές Ειδήσεις