09/08/2018 | 16:00
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θέμα πολιτικής απόφασης η πάταξη της φοροδιαφυγής
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θέμα πολιτικής απόφασης η πάταξη της φοροδιαφυγής
Στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» με τον Νίκο Ρογκάκο και τη Μπάγια Αντωνοπούλου, την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018. 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής είναι απόλυτα καταδικαστέα, αποτελούν "εγκληματικές πράξεις", δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρηματιών, οδηγώντας σε κλείσιμο υγιείς επιχειρήσεις, και πρέπει να επιφέρουν "σκληρές τιμωρίες". 
Τόνισε, ακόμη, ότι η πάταξη φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου "είναι θέμα πολιτικής απόφασης", σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "το 2011 αγοράστηκαν μηχανήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, αλλά ακόμη δεν λειτουργεί".
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ στάθηκε, επίσης, στα πενιχρά αποτελέσματα -σε επίπεδο εισπράξεων- από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και τα εμβάσματα.
Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη μείωση των φορολογικών εσόδων συνεπεία της υψηλής φορολογίας και των υψηλών εισφορών, κάτι για το οποίο το ΕΕΑ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, όπως επισήμανε, ζητώντας να υπάρξει άμεσα ανασχεδιασμός και ελάφρυνση. 
 

 

Σχετικές Ειδήσεις