28/09/2018 | 12:00
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται άλλη στρατηγική για την οικονομία
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται άλλη στρατηγική για την οικονομία
Για το σήμερα και το αύριο της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon και την πρωινή εκπομπή "Από Νωρίς" την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε θετικά τα περί μείωσης φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για την υλοποίησή τους θα πρέπει να έχουν προηγουμένως προβλεφθεί τα αντίμετρα που θα οδηγήσουν σε ισοσκελισμό. 
Για το ψηφισθέν μέτρο της περικοπής των συντάξεων το 2019, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ σημείωσε ότι μπορεί οι συντάξεις να μη μειωθούν το 2019 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεν θα συμβεί αυτό το 2020, αναφερόμενος στους παράγοντες που επηρεάζουν το συνταξιοδοτικό μεταξύ των οποίων η σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων που είναι 1 προς 2,2.
Επανέλαβε ακόμη τη θέση που πρώτο είχε εκφράσει το ΕΕΑ υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, με ταυτόχρονη ωστόσο μείωση του μη μισθολογικού κόστους και παράλληλη μείωση των φορολογικών βαρών. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικά ότι για μισθούς άνω των 1.500 ευρώ το μη μισθολογικό κόστος φτάνει στο 120% του μισθού.
Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένα τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, που προϋπήρχαν της κρίσης, όπως το πολύ μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία, με εξασφαλισμένη τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. 
"Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα, γνωρίζοντας ότι αν βάλει 1 ευρώ το 75% πρέπει να το δώσει πίσω; Ποιος θα επενδύσει 1 ευρώ όταν δεν ξέρει αν αύριο το πρωί θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς;", διερωτήθηκε, θέτοντας τα θέματα της υπερφορολόγησης και της απουσίας ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να "χτυπηθεί" η παραοικονομία, το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: 

Σχετικές Ειδήσεις