tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία»

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξει ο δρόμος για να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κομίζει στην Αθήνα την πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

«Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνεχάρη τον ελληνικό λαό «για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε» και πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες.. Επίσης ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας, και από την πλευρά του προκατόχου του (σ.σ. του Μισέλ Σαπέν) και από αυτή του νυν υπουργού, τον οποίο παράλληλα συνεχάρη για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.