tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γερμανία: Να αναπληρωθεί με περικοπές ο μειωμένος ΦΠΑ των νησιών!

Κ. Ρέγκλινγκ: Η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων»!

Οδυνηρή φαίνεται πως θα είναι η δήθεν επίτευξη της  διατήρησης μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά. Αρχικά δόθηκε η εξήγηση πως αυτό θα γινόταν σε αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης των νησιών από τη μετανάστευση. Τώρα αποκαλύπτεται ότι κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν με περικοπές τη «χάρη» που μας έκαναν οι εταίροι! Αυτό είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση πράγμα που δεν είχε αποκαλύψει!

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Γερμανία μπλόκαρε την εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ προς την Ελλάδα καθώς ζήτησε περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων- όσο είναι και το δημοσιονομικό κόστος της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ – ένα μέτρο που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας μετά την λήξη της τελευταίας Συνόδου Κορυφής ενδεικτικό του ότι η απόφαση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είχε πάρει το «πράσινο φως» του Eurogroup.

 

Η Γερμανία ζητάει η ελληνική κυβέρνηση να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων για να  πάρει η δόση την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου!

 

«Οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία είναι για την έγκριση της δόσης είναι συνδεδεμένες με την απόφαση των ελληνικών αρχών για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ και εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων»!

 

 

ΑΣΒ