12/09/2017 | 10:36
Γεροβασίλη για Eldorado: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα
Γεροβασίλη για Eldorado: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα

Για το θέμα που προέκυψε με την επένδυση της  Eldorado Gold μίλησε στον ΣΚΑΙ η υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται» και κατηγορώντας την εταιρία ότι χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν ασπίδα.

«Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα. 

Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα. 

Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα. 

Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά. 

Δεν μπορώ να κάνω σήμερα εκτίμηση για το μέλλον της επένδυσης της Eldorado καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε. 

Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή», κατέληξε η υπουργός. 


Πηγή: www.skai.gr

Tags: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, Πολιτική Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1139 φορές

Σχετικές Ειδήσεις