tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ.Φλωράς:Εντυπώσεις από τη συνάντηση κυβέρνησης-ALIBABA στην Κίνα

Ενημέρωση από τον Γιώργου Φλωρά για τη συνάντηση(*)

Ενημέρωση από τον Γιώργου Φλωρά για τη συνάντηση(*)

 

Στις 6/7/2016 έγινε η συνάντηση του Τσίπρα με τον Jack Ma, τον ιδρυτή της Alibaba και πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα.

 

Στην συνάντηση αυτή ήμουν παρών, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου (μόνο εμείς εκτός της Κυβέρνησης και της Alibaba), έχοντας εργαστεί επί πολύ καιρό για αυτήν και έχοντας συνεργαστεί και με τις δυο πλευρές ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Και οι δυο πλευρές ήταν άκρως ενημερωμένες για τα πλαίσια της άριστης συνεργασίας και εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής θα βοηθήσουν σημαντικά την Ελληνική Οικονομία.

 

Νοιώθω ιδιαιτέρως καλά γιατί, όπως πιστεύω, συνέβαλα στο να συμβεί κάτι σημαντικό για την χώρα μας. Ο ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν είναι μόνο στην Ελληνική πλευρά καθώς και η Alibaba, όπως ενημερώθηκα σύντομα μετά την συνάντηση από τους ίδιους, ενθουσιάστηκε.

 

 

Ο Jack Ma, με τον οποίο συνομίλησα επί 10 λεπτά πριν την συνάντηση (όσο περιμέναμε τον Τσίπρα), αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα, ήρθε πέρσι Σαντορίνη και πέρασε φανταστικά, γνωρίζει τα πολύ καλά προϊόντα μας και είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την συνεργασία.

 

Στο τέλος της συνάντησης, όταν ο Τσίπρας έδωσε τον λόγο στους παρευρισκόμενους, ρώτησα τον Jack Ma αν μπορεί τους 120.000 Κινέζους που έρχονται Ελλάδα κάθε χρόνο να τους κάνει 1.000.000 και η απάντηση του ήταν «Φυσικά».

 

Τα καλά αποτελέσματα έρχονται με καλή προετοιμασία και η υπόθεση Alibaba είναι μια τέτοια υπόθεση. Ο Τσίπρας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον, ιδίως όταν κατάλαβε τις «μυστικές» λεπτομέρειες της δύναμης της Alibaba.

 

 

 

(*)Ο Γιώργος Φλωράς είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΑ και ήταν μέλος τη μεικτής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα όπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου εκπροσώπησαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον επιμελητηριακό θεσμό.